Megegyezés az Északi Ipari Park ügyében

frisss.hu • 2015. március 20., péntek •
A szombathelyi közgyűlés csütörtök esti zárt ülésén született döntés arról, hogy létrejöhet a megállapodás Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és Söpte Önkormányzata között arról, hogy az Északi Ipari Park teljes területének a szombathelyi önkormányzat lesz a tulajdonosa. Ezzel az ingatlan per és tehermentes, nincs akadálya a terület hasznosításának - áll a péntek délelőtt kiadott városházi közleményben. A megállapodást a két polgármester már alá is írta.
Megegyezés az Északi Ipari Park ügyében

A volt honvédségi területet 2008-ban közösen vásárolta a Magyar Államtól a két önkormányzat. Az ügyben több per is indult. A vitás ügy lezárásáról a szombathelyi közgyűlés csütörtöki, zárt ülésén született döntés. A megállapodás szerint a két önkormányzat közötti perek egyezséggel megszűnnek. 
A megállapodás tervezetét szerdán este Söpte önkormányzatának képviselő-testülete jóváhagyta. A szombathelyi közgyűlés döntése után a megállapodást a két település polgármestere már aláírta. 
Az Északi Ipari Park teljes területének egyedüli tulajdonosa ezután Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata lesz. Az egyezség megszületésével a 600 hektáros terület hasznosításának ez az akadálya is elhárult.

 

közösség

további frisss

lap tetejére