Megbirkóztak: Tuskirály vs. politikus

SzR-jochapress.hu • 2015. január 31., szombat •
Németh Szilárdot választották a Magyar Birkózószövetség elnökévé a pénteki tisztújító közgyűlésén. A posztot 1992 óta a sárvári születésű olimpiai bajnok, Hegedüs Csaba töltötte be. A szavazáson a 125 érvényes szavazatból 70-et kapott Németh Szilárd és 55-öt az eddigi elnök. A századik magyar olimpiai aranyérmet szerző, sportpályafutását a Szombathelyi Volánban kezdő Hegedüs Csaba azt mondta, hogy nehéz egy ilyen hosszú munka után búcsúzni, ugyanakkor bízik abban, hogy olyan változások lesznek a szövetség életében, melyek a birkózás javát szolgálják.
Megbirkóztak: Tuskirály vs. politikus

A fideszes országgyűlési képviselő, Németh Szilárd beszédében megköszönte a bizalmat, s hangsúlyozta, hogy szoros volt a verseny, ami azt jelenti, hogy rengeteg támogatója van az eddigi vezetésnek, éppen ezért szeretné megtartani az eddigi értékeket a jövőben.
„Nyújtsunk egymásnak kezet és dolgozzunk együtt a magyar birkózás sikeréért” – mondta Németh Szilárd, a Csepeli BC vezetője, akit öt évre bíztak meg az MBSZ irányításával.

A Csepeli BC vezetője, aki tavaly őszig a XXI. kerület polgármestere volt, hozzátette, hogy korábbi ígéreteinek megfelelően a válogatott mellett dolgozó szakmai stábhoz a riói olimpia végéig biztosan nem nyúlnak, sőt erősíteni szeretnék azt. Az MTI-nek az új elnök elmondta, most a legfontosabb, hogy a riói eredményességnek mindent alárendeljen a szövetség, melynek nem kell kapkodnia, ugyanakkor idén az új alapszabályt és az életpályamodellt is szeretnék bevezetni. A sportágfejlesztéssel kapcsolatban Németh Szilárd úgy fogalmazott, hogy a Magyar Olimpiai Bizottsággal és a kormánnyal együttműködve lehet változtatni a már elfogadott terveken, ezzel kapcsolatban az a célja, hogy a birkózás még több pénzt kapjon.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére