Még idén megújul a Sportliget minden szeglete

Szponzorált tartalom • 2019. március 14., csütörtök •
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program finanszírozásában mintegy 1 milliárd 155 millió forint értékű beruházás valósul meg, teljes egészében uniós forrásból.
Még idén megújul a Sportliget minden szeglete

A meglévő három salakos pálya kopórétegét teljesen felújítják és bővítik, sőt nyugati irányban egy új pálya is épül. A kapuk mögé 4 méter magas, és 22 méter széles labdafogó háló kerül, és egy lelátót is kialakítanak. A futballpályáktól keletre található 3500 m2-es területen piknikező zónát jelöltek ki a meglévő növényzet figyelembevételével, és mintegy 100 fa elültetésével.

A jelenleg is teniszpályaként funkcionáló területet is teljesen felújítják és átrendezik, kicsit bővítik is. Új raktár, öltöző és igazgatási funkcióval ellátott épületet létesítenek, karbantartó udvarral, salaktárolóval összesen 540 m2 alapterülettel. Az új épülethez közel 6 darab teniszpályát alakítanak ki úgy, hogy a téli lefedés is megoldható legyen, így télen sem kell lemondaniuk kedvtelésükről a tenisz kedvelőinek.

Megújulnak a kosárlabdapályák is, melyek ezután alkalmasak lesznek streetball játékra is. Új kosárlabda palánkokat, padokat, és hulladékgyűjtőket helyeznek ki, ezzel is növelve a komfortérzetet. Lesz egy központi dísztér, amely kiindulópontja a rekreációs övezetnek. Ide épül a területet ellátó épület: vendéglátó egységgel, bérelhető öltözési-tisztálkodási lehetőséggel, kölcsönzéssel, nyilvános szociális helyiségekkel. A dísztértől keletre a fedett-nyitott esőbeálló épülethez illesztve pihenő- és bemutatókert létesül a jelenlegi kihasználatlan, üres gyepterületen. Itt a felnőttek és az idősebbek pétanque-ot, lengőtekét, pingpongot és sakkot játszhatnak majd. A szabadtéri fitneszpálya a sétány és a patakpart mentén kialakított „kocogány” találkozásánál lesz. A területen street-workout elemeket helyeznek el.

Nem csak hobbi, hanem versenyszerű görkorcsolyázásra is alkalmas lesz az aszfaltozott, döntött felületű, szabványos méretű, 200 m-es görkorcsolyapálya. A pályát keleti irányban a társasházak felé 3-4 méter magas, zajvédelmet is biztosító mászófal övezi majd 40 méter hosszan. A boulder mászófalat horizontális mászásra alkalmas felülettel és akadályokkal alakítják ki.

A meglévő parkolók felületét is ésszerűen átépítik, valamint mozgássérült parkolót és autóbusz-parkolót is kialakítanak. Városszerkezeti szempontból kiemelt fejlesztési elem a gyalogos és kerékpáros közlekedésre alkalmas híd építése az Arany-patakon keresztül, ez közvetlen kapcsolatot biztosít majd a Csónakázó-tóval.

közösség

további frisss

lap tetejére