Második alkalommal mutathatták meg a szombathelyi középiskolások, hogy az egészség megéri

NR - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. április 27., csütörtök •
Szórakoztató vetélkedőt tartottak az MSH-ban.
Második alkalommal mutathatták meg a szombathelyi középiskolások, hogy az egészség megéri

Az "Egészség? Megéri!" egy egészségműveltségi városi vetélkedő a szombathelyi középiskolások 10. évfolyamának. Ez egy komplex egészségnevelési programsorozat része, amit a város óvodásainak, általános és középiskolásainak dolgoztak ki. A fő cél az, hogy az egészségtudatos magatartás beépüljön a gyermekek mindennapjaiba.

"A Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezetének védőnői szolgálata egy komplex egészségfejlesztési tervet állított össze, amely egymásra épülő, egymást erősítő programokat tartalmaz, korosztályokon átívelő, ugyanakkor mindig az adott életkori fordulópontokon jelentkező problémákra" - olvasható a programsorozat hivatalos leírásában.

A csütörtöki vetélkedőn a diákok a korábban már megszerzett tudásukat tehették játékosan próbára az előzetes jelentkezés alapján a szombathelyi középiskolák közül 10 iskola diákjai. A csapatoknak 11 izgalmas helyszínen kellett az egészségműveltség témakörében elméleti és ügyességi feladatokat megoldaniuk. A diákok a baleset- és bűnmegelőzés, közlekedésbiztonság, internethasználat veszélyei; egészséges életmód; újraélesztés, stroke; sport és az egészség; egészséges táplálkozás, dohányzás, fogamzásgátlás területén szerzett ismereteiket alkalmazhatták.

A díjakat Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város Polgármester és Dr. Kecskés László önkormányzati képviselő adták át a résztvevőknek.

A helyezések:

10. Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma,

9. Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma,

8. Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium,

7. Nagy Lajos Gimnázium,

6. Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Savaria Szakgimnáziuma és Kollégiuma,

5. Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium,

4. ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium,

3. Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

2. Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

1. Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma

Az elkészített filmek különdíját szintén a Gépipari csapata vehette át.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére