Marton Gabriella jól érzi magát Szombathelyen

PCS - fotó: Hornyák Emőke és Bodorkós Máté • 2016. december 13., kedd •
Alig múlt 15 éves a Haladás VSE röplabdázója, de a felnőtt csapat tagjaként ő is részese a szombathelyiek menetelésének.
Marton Gabriella jól érzi magát Szombathelyen

Remekül teljesít az idei kiírásban a Haladás VSE-Sportiskola női röplabda csapata. Mucsi Péter nagyon óvatosan nyilatkozott a szezon elején, amikor együttesének céljáról kérdeztük a szakembert. Hiába épül szinte minden évben egy új csapat Szombathelyen, 2016/17-es évad eddig a zöld-fehérekről szólt.

A keret alaposan megváltozott, hiszen a bajnokcsapatból többen is eligazoltak, vagy felhagytak az aktív sporttal. Érkezőkből sem volt hiány, egy közülük Marton Gabriella volt, aki szemtelenül fiatal és a jövő nagy ígérete lehet.

A nyáron érkeztél Szombathelyre, sikerült megszokni a várost?

Még csak ismerkedem a megyeszékhellyel, sajnos sok idő nincs a nézelődésre. Középiskolába járok, tanulok, edzésre járok, vagy mérkőzésre utazunk a lányokkal. Szóval ebbe a feszített menetrendbe nem fér bele a lazítás. Egyébként, amit láttam, az nagyon tetszett. A Fő tér épp úgy, mint a Csónakázó-tó.

Ha jól tudom Sümegről érkeztél, elég messzire kerültél a családi háztól. Hogy került képbe a vasi megyeszékhely?

Még korábban megkerestek Szombathelyről és szerették volna, hogy itt játsszak. Aztán jelentkeztem a Nagy Lajos Gimnázium testnevelés tagozatára. Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy felvettek.

Nagyon komoly váltás volt, nem?

Szerintem igen, hiszen 15 évesen egy új városban, iskolában és csapatban kell helyt állnom. Szeretem a kihívásokat, ezért is vágtam ebbe a kalandba. Szerencsére az osztály-, és a csapattársaim nagyon segítőkészek voltak. Jó érzés, hogy ennyire szeretetteljes közegben élhetek, sportolhatok.

Ezek szerint nem volt gond a beilleszkedéssel?

Nem, pedig volt bennem egy kis félsz. Leginkább a korkülönbség miatt, hiszen a fiatalok mellett, tapasztalt játékosok is vannak a csapatban. Aztán egy perc alatt elillant ez a kis drukk is, hiszen egy összetartó társaságba kerültem. Nagyon szeretek a lányokkal dolgozni a sikerért.

Szépen menetel is a Haladás. Gondoltad volna, hogy ennyire sikeres lesz az őszi szezonotok?

A csapat jó játékosokból és edzőkből áll, mégsem lehet azt mondani, hogy ez elég a meneteléshez. Mindig kell egy kis plusz, ami megvan bennünk. Nagyon együtt van a keret, remek hangulatban dolgozunk és ennek eredményeként jöttek a győzelmek. Aztán menet közben eszméltünk rá, hogy egy sikerszéria közepén vagyunk.

Mely csapatok ellen volt nehéz játszani?

A Balatonfüred és a Pécs véleményem szerint nagyon erősek, épp ezért kemény és küzdelmes találkozókat vívtunk velük. Ők mindenképpen kiemelkednek a mezőnyből. Aztán meg kell említeni a SzoESE elleni idegenbeli mérkőzésünket, mert bizony nagyon izzasztó találkozó volt az is.

Fiatalkorod ellenére meg tudod mondani, mi szeretnél lenni, ha felnősz?

Ennyire előre még nem terveztem, hiszen még csak most kezdtem el a középiskolás éveket. Azt tudom, hogy nagyon szeretem a testnevelést, a röplabdát, így ezen a vonalon képzelem el a jövőmet. 

közösség

további frisss

lap tetejére