Marha jó steakek a grillrácsról, avagy ha otthon úgysem sütögetsz, akkor a szombathelyi Deck Bistro neked találta ki legújabb ajánlatát!

[x] - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. szeptember 12., hétfő •
Megkóstolhatjuk Amerika legjavát.
Marha jó steakek a grillrácsról, avagy ha otthon úgysem sütögetsz, akkor a szombathelyi Deck Bistro neked találta ki legújabb ajánlatát!

Egy igazán ütős gasztrosorozattal készült az őszre a Deck Bistro & Bar és rögtön az első héten igazi, amerikai grill menüt kínálnak. Médiumra sütött steakekkel, csöves kukoricával, hozzá passzoló szószokkal és az elmaradhatatlan héjában sült burgonyával, de ne szaladjunk ennyire előre.

Az amerikai hentesek, a magyarokkal ellentétben, tizenkét fontosabb részre bontják a marhát, nagyobb részeket hagynak egyben, amikből bőven lehet vaskos szeleteket  (steaket) vágni, hogy utána a szakácsok médiumon sütve tálalhassák a húsokat.

A medium vagy medium point nem más, mint a félig átsütött, belül forró, piros-rózsaszín színű, omlós hús közepesen átsütött fokozata, amelyet a steakimádók így szeretnek a legjobban. A fűszerezés sincs túlbonyolítva, vagyis szigorúan betartják az eredeti receptet, csak só és bors és más semmi.

A szaftos hús önmagában is megállná a helyét, de kétféle mártással  tehetjük fel a steakre a pontot. Egy igazi klasszikus egy zöldbors mártás, vagy egy amerikai rozs whiskey mártás szerepel az étterem ajánlatában.

A körítés után pedig jöjjenek a főszereplők, a húsok, mert minek a mártás, ha nincs mire rátenni:

A Ribeye steak (rostélyos) a marha gerinc felőli húsos része, amely zsírossága miatt az egyik legintenzívebb, „legmarhább” ízű, az egyes húsimádók szerint ez jobb a bélszínnél is. A Sirloin steak a lapos hátszín alsó szakasza, amely kicsit kemény, de izmos húst takar, arról a területről származik ahonnan a Tenderloin (bélszín), amely a steakek királya. A mezőny szó szerint legsúlyosabb tagja a majd félkilónyi  T-bone steak, amelynek nincsen magyar neve, de az angol nevét a benne található T alakú gerinccsont darabról kapta, melynek egyik oldalán hátszín, a másikon pedig bélszín található.

Kicsit kakukktojás, de bekerült a kínálatba egy igazi hamburger is, ez a Farmer Burger, aminek egy 100% marhahúsból készült 180 grammos pogácsa került a közepébe.

A steakek mellé egy testes, karakteres vörösbor is dukál, a Günzer pincészet  Ördögárok borát ajánljuk,  amely nem csak palackban, hanem pohárban is elérhető a grillhét alatt.

Az ajánlat két hétig érvényes, és ahogy már írtuk, egy sorozat első része, amolyan felkészítő a folytatásra. Igazán pikáns időszak következik most Szombathely életében, az amerikai grill hetek után is kerül majd valami különleges a tányérokra.

Addig is itt van ez a „marha” jó ajánlat a Deckből.

Deck Bistro & Bar

Szombathely, Kenderesi utca, a Csónakázó tó partján
Telefon: +36-20/266-0606
Web: deckbistro.hu
E-mail: info@deckbistro.hu

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére