Maradandó ajándékötletek ballagásra

frisss.hu fotó: frisssarchív • 2016. április 25., hétfő •
Ne feledje, hétvégén ballagnak a középiskolás végzősök, így adunk néhány tippet, ha ötletek szűkében van.
Maradandó ajándékötletek ballagásra

A ballagás egy nagy mérföldkő minden diák életében. Ez egy igazán fontos esemény az érettségi és a szakmai vizsgák előtt, amely már több mint száz éve vált szokássá a középiskolákban. Összegyűjtöttünk erre a jeles alkalomra néhány különleges ajándékötletet, azoknak, akik a népszerű műszaki cikkek helyett valamilyen személyesebb apróságot ajándékoznának.

Fontos, hogy ne csak pénzben gondolkodjunk, hiszen egy kisebb tárgy is igazán maradandó érték lehet és a diák még hosszú évek után is boldogan emlékezhet vissza erre a szép napra és az iskolás évekre.

Fotóalbum

Egy album számos dolgot rejthet. Bármilyen kép és írás helyet kaphat benne, amire örömmel tekinthet majd vissza a diák. Nem utolsó szempont, hogy az ajándékozott pénzt is ötletesen elrejthetjük ebben az albumban.

Gravírozott pohár

A pohárba bármilyen szöveget, a diák nevét és akár mintákat is belegravíroztathatunk. Egészen biztos, hogy a ballagónk még sok-sok év múlva is nagy becsben őrzi majd ezt a kincset és örömmel koccint vele a sikerei alkalmával. Természetesen ez az ajándéktárgy is alkalmas arra, hogy esetleg pénzt is elrejtsünk benne.

Csoki levél

Igazán aranyos és szívhez szóló ajándék, valamint még egyszerű is, tehát akár saját magunk is elkészíthetjük. Fogjunk egy masszívabb színes papírt, írjuk meg mondandónkat, majd a szövegek közé illesszünk egy-egy csokibonbont. Az írásunkkal sugalljuk, hogy az egyes falatok melyik jó tulajdonságért járnak. A bonbonokat ragasztópisztollyal rögzítsük.

Emlék tartály

Az iskolás évek alatt számos sztori, vicces beszólás felhalmozódik. Ne hagyjuk, hogy ezek az elszólások feledésbe merüljenek. Írjuk fel ezeket a szövegeket apró, színes papírokra, majd helyezzük el őket például egy kisebb tartályban. Akár a tartályt is elláthatjuk valamilyen kedves felirattal, hogy a diák mindig boldogan elevenítse fel a középiskolás sztorikat.

Egyedi falióra

Egy óra mindig hasznos, manapság már képekkel ellátott darabokkal is meglephetjük a szeretteinket. Ballagásra is ötletes ajándék lehet egy ilyen falióra, ha mondjuk minden egyes órához egy, az adott osztályban készült fotót társítunk, hiszen a diákok általában pont 12 évet töltenek az iskolapadban.

Egyedi párna

Manapság egyre több cég foglalkozik egyedi párnák készítésével is. A párnákat bármilyen felirattal és képpel elláthatjuk, célszerű olyan képet/szöveget választani, amely garantáltan az iskolás évekre emlékezteti majd a vén diákot.

Egyedi persely

A persely elősegíti a diák takarékosságát, akár egy kis indító összeggel is megtölthetjük. Annak érdekében, hogy ez az ajándék is személyes legyen, lássuk el valamilyen képpel, vagy felirattal.

Bölcs tanácsok

Készítsünk egy szép, egyedi dobozt, vagy egy befőttes üveget majd tegyük bele azokat a fontos gondolatokat, amelyeket meg szeretnénk osztani a ballagó diákkal, azokat, melyek átsegíthetik a nehéz pillanatokon. Ehhez a dobozkához adhatunk használati utasítást is. “Akkor olvasgasd, mikor úgy érzed, nem a kedved, és a tervek szerint alakulnak a dolgaid.”

közösség

további frisss

lap tetejére