Már salgótarjáni szál is van a Czeglédy-ügyben

frisss.hu/magyarhirlap.hu fotó: MTI/Bugány János • 2017. augusztus 25., péntek •
Tizenharmadikként egy salgótarjáni iskolaszövetkezet vezetőjét helyezték előzetes letartóztatásba a költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba és társai ügyében.
Már salgótarjáni szál is van a Czeglédy-ügyben

Csütörtökön mi is beszámoltunk róla, hogy a Magyar Idők információ szerint új személyt helyeztek előzetes letartóztatásba a Czeglédy-ügyben. A tizenharmadik gyanúsított egy salgótarjáni iskolaszövetkezet vezető tisztségviselője- tudta meg a Magyar Hírlap.

„ Ez mindenképp új szál abban az ügyben, amelynél Czeglédy Csaba, a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Human Operator Zrt. igazgatósági elnöke és társai iskolaszövetkezeti céghálót építettek fel – a gyanú szerint – az adójogszabályok kijátszására. Módszerük lényege az volt, hogy Czeglédyék cége közvetlenül szerződött a diákmunkásokat igénybe vevő vállalatokkal, áruházláncokkal és internetes oldalon történő toborzással fiktív iskolaszövetkezetekbe irányították a diá­kokat, s a szövetkezetek igénybe tudták venni a rendkívüli adókedvezményeket a diákok foglalkoztatása során.” – írja a portál.

Közben néhány napja a Fidesz-KDNP kezdeményezte Czeglédy Csaba visszahívását. 

Via Magyar Hírlap 

közösség

további frisss

lap tetejére