Már nem kell a jövőre várni Szombathelyen

Frisss - fotó: Hornyák Emőke • 2017. február 28., kedd •
Kovács Győző nevét viseli az ország első 3D-s nyomtató laborja.
Már nem kell a jövőre várni Szombathelyen

Történelmi pillanatoknak lehettünk szemtanúi hétfő délután a Németh Pál Kollégiumban, ahol névadó ünnepséget tartottak. A vasi megyeszékhely egyébként virtuális múzeumnak is otthont ad, ezúttal pedig egy különleges labort adtak át a jövő ifjúságának.

Az informatikát az idősebbek csak tanulják, míg a fiatalok ezzel a tudással születnek - mondta köszöntőjében dr. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere. Míg az emberek hajlamosak a tévedésekre, a gépek ezzel szemben törekednek a hibátlanságra.

Ennek a tökéletességét lehet megtekinteni a 3D-s nyomtatással létrehozott alkotásokban.

Öröm adni, ha van olyan közeg, amely él vele - ezt már Fodor István, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szombathelyi Tankerületének igazgatója mondta.

Tavaly egy pályázatnak köszönhetően tizenegy résztvevő kapott 3D-s nyomtatásra alkalmas készüléket. Azonban a fejlődés itt nem állt meg. Ezt követően pedig a bővítésre fektettek nagy hangsúlyt. Ennek eredményeképp, oktatási szándékból 3D-s labort avattak szerda délután, amely egyedülálló az egész országban.

Az ünnepségen megismerhettük Kovács Győző munkásságát, amelyet Prófusz György prezentált. A híres magyar villamosmérnök, informatikus több ízben járt a vasi megyeszékhelyen. Neumann János szobrának avatásakor is felkereste Szombathely városát, illetve több ízben előadást is tartott.

Az új és az országban egyedülálló labor ezentúl Kovács Győző nevét viseli.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére