Már nem csak tiltótáblákkal hívják fel a Thököly utcában parkolók figyelmét

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. július 28., péntek •
Bójákkal zárták el azokat a területeket, amelyekre hamarosan felfestés is kerül a belvárosi parkoló övezetben.
Már nem csak tiltótáblákkal hívják fel a Thököly utcában parkolók figyelmét

Néhány napja írtuk meg, hogy a Fő tér - Külsikátor - Thököly Imre és Bejczy István utcák ölelésében lévő parkolóban változások léptek életbe. A kényelmi és a fizetés alóli kibújás miatt rendszeresen a kanyarban parkírozták le a sofőrök, ezzel nehezítve az ott élők és dolgozók életét. Ezért égetően szükséges volt a változtatás, amely a múlt héten megtörtént.

A parkoló övezetbe több megállni tilos tábla is került, ennek ellenére továbbra is akadtak olyanok, akik ügyet sem vetettek rá. A közterület-felügyelet munkatársai pedig igyekszik munkáját a leghatékonyabban végezni.

A szabályszegőkkel szemben pedig nincs elnézés, hiszen a KRESZ 15. § (1) a) Megállni tilos; a tábla azt jelzi, hogy - a forgalmi vagy műszaki okból szükséges megállást kivéve - megállni, valamint várakozni tilos. A szabálytalan autósokkal szemben közlekedési szabálysértések miatt alkalmazandó szabálysértési pénzbírság, illetve helyszíni bírság esetén 10 illetve 20 ezer forint is lehet.

Unger József közlekedési szakember által felvetett útburkolati felfestés pedig hamarosan megjelenhet. Erre enged következtetni az a tucatnyi terelőbója, ami megjelent a parkoló övezetben.

közösség

további frisss

lap tetejére