Már evezésmentes csónakkal is szelhetjük a hullámokat a szombathelyi Csótón

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. július 08., péntek •
Végre komoly fejlesztések történtek a csónakkölcsönzőben.
Már evezésmentes csónakkal is szelhetjük a hullámokat a szombathelyi Csótón

Éppen ideje volt már, mármint, hogy szép és új csónakok, vízi biciklik és kajakok lepjék el a Csónakázó-tavat Szombathelyen. Sokat vártunk a változásokra, de megérte, mert az új helyre költözött kikötő és csónakkölcsönző megújult "gépparkkal" várja az érdeklődőket.

Most már a vízibiciklizés sem merül ki abban, hogy a delfinesre felülünk, mert van retró változat és igazi slágernek ígérkezik a napernyős gyerek vízi bicikli is. Szóval jelentősen bővült a választék, és most már a retró életérzésnek is hódolhatunk.

A csónakok terén is van pár újdonság, mert már nemcsak a klasszikus evezőssel lehet kimenni a tóra, hanem az elektromos csónakkal is, amit sétatempóra képes villanymotorok hajtanak. Ez utóbbi leginkább egy kis romantikázáshoz tudjuk ajánlani a nyár esti naplementében, hogy egy Csótó kör után már a kivilágított stégnél kössünk ki, mindezt az evezés következtében fellépő kellemetlen izzadságfoltok nélkül. Persze a reggeli órákban és nappal is el lehet vinni a kis elektromost, így horgászáshoz is ideális, mert rendkívül csendes.

További jó hír, hogy most már kajakozni, ez már tényleg egy másik szint, még a klasszikus csónakokhoz képest is, mert itt tényleg összeforr az ember a természettel, már csak a víz közelsége miatt is.

Végül minden a helyére került a Csónakázó-tónál és jól van ez így, a környezet szép, a stégek és a kikötő megújultak és ismét lehet élvezni a tavat, ahogy régen, komfortosabb csónakokkal, különböző vízi biciklikkel és kajakokkal. Ugyan a profi sporthoz ez még kevés, de szabadidőben egy kicsit a természetben lenni tökéletes.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére