Már egy éve épül a Haladás Sportkomplexum!

Haladás Sportkomplexum • 2017. március 23., csütörtök •
Friss fotókat mutatunk az építkezésről.
Már egy éve épül a Haladás Sportkomplexum!

Puskás Tivadar polgármester az építkezés műszaki vezetőjével tekintette meg a Haladás Sportkomplexum építkezésének márciusi állását. A munkálatok ütemterv szerint haladnak, a nagyjából egy éve kezdődő építkezés felgyorsult, egyre látványosabban mutatkozik a kora ősszel átadásra kerülő sportkomplexum.


Elkészültek a sportcsarnok homlokzati körítő falai, valamint az előregyártott vasbeton szerkezetek helyszíni szerelése is. Ugyanitt folyamatban vannak a válaszfalazások, a villamos és gépészeti alapszerelési munkák, valamint a szárazépítési munkálatok. A homlokzati függönyfal szerelési munkák hamarosan elkezdődnek.


A VIP épület szerkezetépítési munkái is készek, a kivitelezők csak ide, eddig közel 24 ezer köbméter betont és 1700 tonna betonacélt építettek be. A VIP parkoló teljes felületén elkészült a bitumenes vízszigetelés. A következő időszakban folytatódnak az építőmesteri munkák; szárazépítés, esztrich aljzat betonozási munkák, homlokzati hőszigetelések, függönyfal szerelés, hidegburkolási munkák a vizes blokkokban, álmennyezet feletti tisztasági festések, valamint az épületgépészeti és épületvillamossági alapszerelések.


A stadion előregyártott szerkezeteinek építési munkáival is végeztek, a lelátó acélszerkezetéből 56 db rácsostartó és 28 db eresztartó került beépítésre, így eddig közel 450 tonna acélszerkezetet emeltek a helyére a kivitelezők. A lelátó keleti oldalán, a Rohonci úttal párhuzamos szakaszon megkezdődött az acélszerkezetet takaró ponyva elhelyezése, melyet az alpintechnikában jártas szakemberek végeznek közel 20 m magasságban a biztonsági előírások szigorú betartása mellett. Az északi rámpa szerkezetépítési munkáinak befejezésével is végeztek a kivitelezők, a déli rámpa monolit vasbeton szerkezetének építése 90 százalékos készültségű.

Április közepétől megkezdődnek az útépítési munkák, április végétől pedig a pályaépítés földmunkálatai.
A szombathelyi polgármester elégedett az építkezés menetével – mint azt korábban hangsúlyozta a sportkomplexum a szombathelyieknek épül, 100 százalékos kormányzati finanszírozással. A beruházás az elmúlt húsz év legjelentősebb fejlesztése Szombathelyen, mely európai szintű szolgáltatást képes nyújtani.


A Haladás Sportkomplexum építkezésének befejezése kora őszre tervezett, a stadion átadóünnepségét követően megnyitja kapuit a Haladás sportolói, szurkolói, a szombathelyi lakosság és nézőközönség előtt.
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére