Már biztos: elfogták a Teréz körúti robbantót (videóval frissítve!)

Szita Róbert - fotó: hirado.hu, MTI • 2016. október 20., csütörtök •
Csütörtökön 11 óra után pár perccel Keresztes Imre főügyész bejelentette, hogy tegnap Keszthelyen elkapták a budapesti robbantás feltételezett elkövetőjét.
Már biztos: elfogták a Teréz körúti robbantót (videóval frissítve!)

A Központi Nyomozó Főügyészség, a TEK és az Országos Rendőr-főkapitányság közös sajtótájékoztatóján dr. Keresztes Imre főügyész beszámolt a nyomozás jelenlegi állásáról.

Megalapozott a gyanú egy fiatalemberrel szemben, aki előre kitervelten, többe emberen és hivatalos személy ellen emberölés kísérlete és robbanó anyaggal való visszaélés bűntettében. Az őrizetbe vétel után panasszal élt, vallomást nem tett, de indítványt tettünk az előzetes letartótatásába vételére. A nyomozás nem fejeződött be, az értékelés is folytatódik – tájékoztatott a főügyész, aki arra figyelmeztetett, hogy a nyomozás nem nyilvános, csak a bírósági szakasz lesz az. 

Megtudtuk, hogy a Keszthelyen tegnap 16 óra után elfogott fiatalember magyar állampolgár, de nem budapesti lakos, a bűnügyi nyilvántartásban eddig nem szerepelt. 
Elfogásához az a felderítő munka vezetett, amelyet az elmúlt hetekben a Központi Nyomozó Főügyészség, a Nemzeti Nyomozó Iroda, a Terrorelhárítási Központ és a rendőrség munkatársai végeztek el. 
Hozzátette, hogy több erős bizonyíték is rendelkezésre áll, de a bizonyítás folyamatos, ezek alapján elmondható, hogy a helyszínen a fiatalember egyedül tevékenykedett. A brutális cselekmény megrázó.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Papp Károly rendőr altábornagy, az ORFK vezetője arról tájékoztatott, hogy a két sértett rendőr állapota folyamatosan javul, tart az utókezelés és pár hónap múlva visszaállhatnak a szolgálatba. Az eddigi 26 napos felderítés egyes részleteiről elmondta, hogy az együttműködés kiváló volt a társszervek között, nagyon magas szintű volt a kooperáció, ezért köszönetét is kifejezte. 
Ezt követően elmondta, hogy közel ezer bejelentés érkezett a lakosság részéről, amelyeket folyamatosan ellenőriztek, a korábban felajánlott 10 millió forintos nyomravezetői jutalmat nem fizetik ki, mert az elfogáshoz klasszikus felderítői munka vezetett. 

Hajdu János rendőr vezérőrnagy, a TEK főigazgatója a tegnapi elfogásról szóló tájékoztatójában kiemelte, hogy a célszemély elfogása 16 óra 9 perckor Keszthelyen, a Csík Ferenc sétányon történt meg. 
A feltételezett elkövető elfogását orvosi vizsgálat követte, a gépkocsiját tűzszerész vizsgálta át, majd egy másik területen is behatolást hajtottunk végre, itt másik személyt nem fogtunk el, az elkövetőt felszállítottuk Budapestre. 
Ezután bemutatták az elfogásról készített videót. 


 

 

közösség

további frisss

lap tetejére