Már alig várjuk, hogy a Szombathelyi Képtárat is kirakhassuk LEGO-ból

NR/curbed.com - Fotó: Target • 2017. június 05., hétfő •
Addig itt a nem kevésbé gyenge Guggenheim Múzeum, kárpótlásul.
Már alig várjuk, hogy a Szombathelyi Képtárat is kirakhassuk LEGO-ból

Frank Lloyd Wright követte el a Solomon R. Guggenheim Múzeum épületét, amit most bárki saját kezűleg építhet fel, LEGO kockákból. Az ikonikus New York-i épületet 744 darab műanyag építőelemből állíthatjuk össze, feltéve, ha megér nekünk 79,99 dollárt, vagyis közel 22 ezer forintot a történet.

Az első LEGO változat még 2009-ben készült az épületről, most pedig eljött a frissítés ideje, ezzel együtt a játék mellé egy kicsivel többet kapunk, az összeszerelési útmutatóba bekerült jó néhány kép az eredeti épületről és néhány érdekes részlet az építkezéssel kapcsolatban. A különkiadás a Guggenheim Múzeum építésének 150. évfordulójára készült.

A szett része egy világosbarna irodaház, ami Wright eredeti elképzelésének a része volt, de 1992-ig kellett várni, míg felépítették a múzeum mellé. Mivel ez New York, ezért két sárga taxi is része a csomagnak, igaz, ezek már a végletekig le lettek egyszerűsítve, két-két építőelemből állnak csupán. Ennek ellenére nagyon hangulatos az egész, és talán egyszer Szombathely valamelyik nevezetessége is felkelti a LEGO kreatívjainak a figyelmét...

 

közösség

további frisss

lap tetejére