Már a gyerekeknek is oktatnak rúdsportot Szombathelyen

frisss.hu/Farkas Beni fotó: Hornyák Emőke • 2017. május 18., csütörtök •
Szabó Viktóriával, a Polever Fitness vezetőjével beszélgettünk.
Már a gyerekeknek is oktatnak rúdsportot Szombathelyen

Szabó Viktóriával Farkas Beni, a Frisss FM 97,7 műsorvezetője beszélgetett:

Egyre nagyobb divat és egyre elfogadottabb a rúdsport manapság, már gyerekeknek is tartanak foglalkozásokat. Mennyi gyerek jár hozzátok, és éves kortól ajánlható?

Körülbelül 10-15 gyerek jár hozzánk és 8 éves kortól ajánlott. Két éve tartok már foglalkozásokat gyerekeknek 8 és 12 éves kor közötti csajok jönnek az órákra, sajnos a tinik között még nem annyira népszerű.

Miért jó a gyerekeknek a rúdsport?

Összetett mozgásforma, jó vázizomzatot alakít ki, mivel zenére dolgozunk a ritmusérzék is javul, fejleszti a kitartást, az akaraterőt, a fegyelmet. Torna alapokkal dolgozunk, de nem feltétlenül kell hozzá sportos múlt, szinte a nulláról el lehet kezdeni. A kicsik teste ideális, elég hajlékony és gyorsan erősödik. Ahhoz, hogy a gyerekek komolyabb sikereket érhessenek el, fél-egy évre van szükség, de azt mondhatom, bírják a terhelést.

Nemrég voltatok egy versenyen...

Még csak most kezdtük el a versenyzést, országos megmérettetésen jártunk, a gyerekeknek és nekem is jó tapasztalat volt. Többen bejutottak a tízes döntőbe, ami nekem is pozitív eredmény, nagyon büszke vagyok rájuk. Tudni kell, hogy ez egy olyan verseny, ami tényleg a sport részét helyezi előtérbe. Itt nincsen videós előselejtező, de szigorú a szabályrendszere. A felkészülés után jön a selejtező majd a döntő. Meghatározzák, hogy perces a gyakorlat, milyen mozdulatoknak kell benne szerepelnie, hogy kell kinéznie a ruhának. Fontos kiemelni, hogy erről a versenyről lehet kijutni a gyerekeknek szóló rúdsport világbajnokságra, pozitív élményekkel várunk neki a következőnek. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére