Már a Gazdag Erzsi óvoda is csatlakozott az Ovi-Sport programhoz

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. március 31., péntek •
Az önkormányzat 36 millió forinttal járult a multifunkcionális műfüves pályák megépítéséhez, hogy a jövő generációja sportszerető és egészséges legyen.
Már a Gazdag Erzsi óvoda is csatlakozott az Ovi-Sport programhoz

A gyerekeké a jövő - mondta korábban dr. Molnár Andrea az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke. Ehhez a népszerű kezdeményezéshez csatlakozik 12 szombathelyi óvoda, ahol 6x12 méteres multifunkcionális műfüves pályán mozoghatnak a legkisebbek.

Buzánszky Jenő, az Aranycsapat tagja, a Nemzet Sportolója még 2011-ben álmodott egy merészet és alapította meg az alapítványt. Néhány év leforgása alatt pedig óriási sikere lett az Ovi-Sport programnak. Ehhez a népes táborhoz csatlakozott péntek délelőtt a szombathelyi Gazdag Erzsi Óvoda is, ahol egy rendkívül színvonalas műsorral kedveskedtek a gyerekek az érdeklődőknek.

A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar polgármester, aki elmondta, hogy 12 intézmény csatlakozik a vasi megyeszékhelyen ehhez a programhoz.

Örömteli, hogy ezen a multifunkcionális pályán több sportágat is kipróbálhatnak a gyerekek. A cél, hogy a jövő nemzedék egészséges és sportszerető legyen - mondta a város első embere.

Ezután az alapítvány részéről Pál Dávid üdvözölte a vendégeket és a gyerekeket, és beszédében Kifejtette, hogy az Aranycsapat egykori védőjének álma valósul meg minden egyes pálya átadásakor.

Az ünnepélyes átadó fénypontja egyébként nem a sportolás volt, hanem a lufik elengedése, majd együtt kiáltotta a Gazdag Erzsi Óvodába járó gyermek, hogy HAJRÁ HALADÁS! A sorversenyt és a labdajátékot elnézve, bizony ott volt a pályán a következő Király Gábor és Halmosi Péter is.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére