Magabiztos SzoESE-siker az egyetemi kosárlabda bajnokságban

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. február 21., kedd •
Az ELTE elleni győzelmet a palánk alatti eredményességnek és agresszív védekezésének köszönhetik a szombathelyiek.
Magabiztos SzoESE-siker az egyetemi kosárlabda bajnokságban

Hétfőn este a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapata az ELTE ellen találkozott. A MEFOB összecsapást nem a legjobb előjelekkel várták a hazaiak, hiszen többen sérülés és sítábor miatt nem állhattak Szabó László vezetőedző rendelkezésére.

Nem sikerült túl jól a kezdés, hiszen sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A szombathelyiek távoli kísérletei leperdültek a gyűrűről, míg az ELTE támadásai rendre kosárral ért véget. Hamar időt is kért a hazai kispad, ez pedig meghozta a várt hatást. Védekezésén szigorított a SzoESE, ellenszerét pedig nem találta ennek a vendég alakulat.

A folytatásban aztán magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak a hazaiak. Feigl-Plózer-Uszkai remekül használták fizikai fölényüket, így a félidőre már 12 pontos előnnyel vonulhattak a szombathelyiek. A pihenő sem törte meg a lendületet és a hazaiak tovább növelték a különbséget. Gusztafik és Simon vezérletével több labdát szerzett a SzoESE, amiből könnyű kosarakat szereztek. Az utolsó negyedben aztán teljesen elfáradt a vendég alakulat, így könnyed örömjátékká vált a találkozó vége.

Szabó László vezetőedző: A sérültjeink és a sítáborban lévő játékosaink nélkül rendkívül rövid kispaddal kellett nekifutnunk a találkozót. Talán ezért volt kisebb rövidzárlat a mérkőzés elején. A folytatásra szerencsére feljavult a védekezésünk, majd támadásban is alkalmazni tudtuk a begyakorolt figurákat, ennek köszönhetően nyertük meg az összecsapást. Gratulálok a lányoknak, mert maradéktalanul teljesítették az elvártakat.
 

SzoESE-Sportiskola – ELTE
75-41
(20-13, 14-9, 21-9, 20-10)

SzoESE: Gusztafik 19, Simon C. 23, Orsós-Bogdán -, Uszkai 5, Feigl 14.
Csere: Plózer 12, Fekete T. 2.
Vezetőedző: Szabó László

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére