Madárgyűrűzés az erdei iskolában is!

Szponzorált tartalom • 2019. augusztus 23., péntek •
Ez a legsikeresebb foglalkozás, melynek során a gyerekek igazán közel kerülhetnek a természethez.
Madárgyűrűzés az erdei iskolában is!

A madarak egyedi megjelölésére szolgáló színes, illetve fémgyűrűk segítségével nyomon követhető a különböző madárfajok életmódja, mozgása.

A madárgyűrűzés segítségével megismerhetjük a vonuló fajok útvonalait, kedvelt pihenő-, táplálkozó- és fészkelőhelyeit. A gyakorlati madárvédelemben, azon belül is leginkább a vonuláskutatásban tehát nagy szerepe van a gyűrűzésnek. Ha ismerjük ezeknek a vonuló fajoknak az életmódját, akkor védelmük is hatékonyabbá válhat!

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. erdei iskolai programjában kínál madárgyűrűzést. Ez a legsikeresebb foglalkozás, melynek során a gyerekek igazán közel kerülhetnek a természethez, hiszen kézben tarthatnak befogott és meggyűrűzött madarakat, melyeket aztán el is engedhetnek. Azonban nemcsak madártani és vonuláskutatási ismeretek átadására van ilyenkor lehetőség, hiszen a befogott madárfajjal kapcsolatban elmondjuk azt is, hogy az erdőgazdálkodási tevékenység milyen hatással lehet az adott fajra, és védelme érdekében az erdészek a természetvédelmi szakemberekkel együttműködve, mire figyelnek oda, milyen óvintézkedéseket tesznek!

közösség

további frisss

lap tetejére