Lövöldöztek a brit Parlament közelében (frissítve)

Frisss/index/BBC - fotó: index • 2017. március 22., szerda •
Legalább negyvenen megsérültek és öten meghaltak a két támadás során.
Lövöldöztek a brit Parlament közelében (frissítve)

A Daily Mail tudósítója szerint egy fekete ruhás férfi próbált bejutni a parlamentbe. A férfi egy késsel volt felfegyverkezve, megszúrt egy rendőrt, majd futott az alsóház bejárata felé. Ekkor érte a halálos lövés az elkövetőt. Sokáig kérdőjeles volt, hogy két terrorista okozta a bajt. Kiderült a rendőrségi tájékoztatóból, hogy ugyanaz a férfi hajtott autóval az emberek közé, aki leszúrta a hatóság emberét és akit a halálos lövés is ért. 

A legfrissebb információk szerint legalább negyvenen megsérültek és öten meghaltak a támadásokban, köztük egy rendőr és a támadó is.

Korábban írtuk:

A kedd délutáni támadást a hatóság terrortámagásként kezelik Egyelőre tizenkét sérültről és egy halottról szólnak a híradások, ugyanakkor több forrás eltérő adatokat közölt a halottak, illetve sérültek számát illetően. A parlament alsóházának közelében az egyik támadó egy rendőrt szúrt le, a terroristák lelőtték a hatóság emberei.

Nem tisztázott, hogy egy vagy két támadó követte el a támadásokat. A környéket továbbra is lezártát, a képviselők pedig a parlamentben maradtak.

 

A BBC szerint legalább tizenkét ember sérült meg abban a támadássorozatban, amely ma történt a brit Parlament alsó házának közelében. A feltételezett elkövetőt a rendőrség munkatársai lelőtték.

A másik támadó a Westminster-hídon hatott az emberek közé. Ezt követően tört ki a lövöldözés. A hatóság emberei terrorcselekményként tekintenek az esetre. A Parlament környékét kiürítették, a területet - beleértve a közeli metrómegállót - lezárták.

via index

 

közösség

további frisss

lap tetejére