Szombathelyi karatékák sikere Londonban

SzR • 2014. november 06., csütörtök •
A hétvégén rendezték meg Londonban a TKF Nationals elnevezésű Nyílt Nemzetközi Karate Versenyt. A rendezvényen hat ország közel 350 versenyzője mérhette össze tudását. Az országot a Leo Karate-do SE képviselte három fővel. A 10-11 éves korosztályban kata (formagyakorlat) versenyszámban Gerebics Márton indult.
Szombathelyi karatékák sikere Londonban

Az éremesélyes Márton első akadályát könnyen vette, majd a második fordulóban más formagyakorlatot mutatott be, mint amit bemondott, így hiába volt jobb mint az ellenfele, a szabályok szerint elvesztette a meccset és később sem küzdhetett tovább.

A 18 évnél idősebb lányoknál kata (formagyakorlat) versenyszámban Németh Zsuzsanna és Gál Enikő indult. Mindkét lány a legjobb négy közé jutott, ahol pontozással döntöttek a helyezésekről. Az így kialakult pontok alapján Zsuzsanna bronzérmet szerezett, míg Enikő a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Ezután a kumite (küzdelem) versenyszámok következtek. A 10-11 éveseknél Gerebics Márton három győztes meccsel jutott a fináléban, ahol az angol bajnoktól vereséget szenvedett, így második helyen zárt. A 18 évnél idősebb lányoknál Zsuzsannának és Enikőnek is volt egy nyert meccse, majd a második körben egymás ellen kellett küzdeniük. A viadalon végül Zsuzsanna bizonyult jobbnak, aki így a fináléba jutott, amit meg is nyert. Enikő a bronzéremért küzdhetett, amit magabiztos teljesítménnyel hozott is.

Így a „Leo” Karate-do SE két aranyéremmel, egy ezüstéremmel és egy bronzéremmel térhetett haza. Az edző Gál Róbert nagyon meg volt elégedve tanítványai teljesítményével és az elért eredményekkel.   

közösség

további frisss

lap tetejére