Less be velünk a balerinák hálószobájába!

Frisss.hu/MyModernMet.com - Fotó: Damon Dahlen • 2016. december 27., kedd •
Van, aki csak aludni jár haza.

Ha a hálószoba fogalmát kellene meghatároznunk, akkor ez a nyugalom oázisa és a pihenés szentélye egyszerre. Damon Dahlen fotós most összeállt a Huffinton Posttal, hogy fél évig balerinák hálószobáit járja New Yorkban. Erre a melóra nem lehetett nemet mondani, a végeredmény meg egy elég ütős fotósorozat lett.

Az American Ballet Theater egy harlemi táncszínház, ahol a kevésbé híres balettosok lépnek fel, de ez korántsem jelenti azt, hogy kevésbé lennének tehetségesek, sőt. Az egyébként érinthetetlennek tartott balerinák pedig most bepillantást engednek az egyik legintimebb szférájukba és elmesélik, hogyan szoktak lazítani egy-egy fárasztó nap után.

Amúgy ez egy elég nemzetközi csoport, vannak köztük oroszok, brazilok, amerikaiak és szingapúriak is, de itt és most a lényeg, vagy inkább a hangsúly a hálószobákon van.

"Általában hazajövök, lezuhanyozom, vacsorázom, majd ágyba bújok, hogy nézzem a kedvenc sorozataim, főleg a Family Guy-t meg az Adventure Time-ot. Aztán alszom, hogy fel tudjak kelni másnap reggel" - mondta Skylar Brandt, szólista.

"Mikor hazaérek egyből csinálok magamnak valami kaját, vagy főzök valami tésztát, vagy salátát készítek. Szeretem a kínai ételeket, lévén Kínából származom. Evés után mindig megnézek egy-két filmet a Netflixen. Ez az, amit szeretek csinálni, ez segít nekem. De azt is szeretem, ha csak befekszem a fürdőkádba, lazítani a forró vízben" - vall Zhongjing Fang, a balettkar tagja egy átlagos estéjéről.

"Általában hat-hét körül érek haza a munkából, majd leviszem Fridát sétálni. Utána főzök valami vacsorát és készítek valamit másnapra is, amit el tudok vinni magammal a próbára. Aztán nézek valamit a TV-ben és pihenek" - Ingrid Silva, táncosnő.

"Főleg a Metropolitan Operánál vagyok táncos, de szabadúszóként. Szóval, ez nem egy teljes munkaidős meló, így kiegészítésként más koreográfusokkal is együtt dolgozok, vagy valami újságos cucc, vagyis, ami csak jön. Sok dolog van, amit nem tudok irányítani. Ezért a szobámban és általában a házamban rendnek kell lennie" - mesélt munkájáról Danielle Schulz táncos és szabadúszó művész.

"A munkám során nagyon koncentrált vagyok, ilyenkor nem szeretek beszélgetni, még a próbákon sem. De a munkahelyen kívül teljesen más vagyok, szeretek kimenni és szocializálódni. A hálószobám pedig azt szeretem, ha nyugalom vesz körül" - mondta Elina Miettinen, a balettkar tagja.

közösség

további frisss

lap tetejére