Lelkesen és sportosan - sportágválasztó az egyetemen

szróbert • 2014. szeptember 05., péntek •
Immár ötödik alkalommal választhattak a gyerekek, vajon milyen sportágat űznének a legszívesebben. A Pannonsport Kft. és a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja által közös erővel létrehozott sportágválasztó első napját rengeteg általános- és középiskolás diák használta ki. A közel negyven sportág bemutatásán és népszerűsítésén a helyi edzők mellett Monspart Sarolta, Ungvári Miklós, Kálmán László és Illés Béla fáradozott.
Lelkesen és sportosan - sportágválasztó az egyetemen

A város apraja nagyja, szóval, aki csak tehette ott volt az V. Szombathelyi Nagy Sportágválasztón, ahol közel 40 sportág mutatkozott be. Ha valaki még nem döntötte el, mit szeretne sportolni, ezen a rendezvényen biztosan rátalálhatott a számára leginkább kedves sportágra. És nem csak nézhette, hogyan csinálják a nagyok, a többeik, hanem ki is próbálhatta bármelyiket. 
A program legnagyobb előnye, hogy egy helyen próbálható ki közel 40 sportág, melyeket a helyi egyesületek tagjai és edzőik mutatták be. A legnépszerűbb persze ezúttal is a labdarúgás, a kosárlabda, a kézilabda és az atlétika volt, de sokan kipróbálták a futsalt, az önvédelmi sportokat, a ritmikus sportgimnasztikát, az amerikai focit, de még a görkorcsolyát is. 
A frisss.hu-nak a helyszínen interjút adó Monspart Sarolta egykori tájfutó világbajnok kitűnőnek nevezte a kezdeményezést és megjegyezte azt is, hogy Szombathelyen bizonyíték van rá, hogy nagyon jól végzik munkájukat a testnevelők, hiszen ő is rengeteg lelkes és tehetséges sportos családdal és gyermekkel találkozott.  
A Nagy Sportágválasztó rendezvény 2010-ben emelkedett országos szintre, ekkortól már nemcsak Budapesten, hanem több vidéki nagyvárosban, a helyszíni adottságokhoz, lehetőségekhez igazítva szervezik meg a helyi Sportágválasztót. Szombathelyen a NYME Savarai Egyetemi Központ Sportcsarnoka és udvara (Szombathely, Károlyi G. tér 4. - bejárat a Gagarin utca felől) szeptember 5-én 16 óráig, míg szeptember 6-án,  szombaton, 10-16 óráig várja a lelkes sportrajongókat.

 

közösség

további frisss

lap tetejére