Légiósok és válogatottak nélkül kezdtek edzeni a sárga-feketék

Szita Róbert - Bodorkós Máté • 2016. augusztus 18., csütörtök •
A hatodik szombathelyi szezonját kezdő Szrecsko Szekulovics az 1-8. hely elérését tűzte ki célul. A Sugár úti Sportcsarnokban lestük meg Bognár Kristófékat.
Légiósok és válogatottak nélkül kezdtek edzeni a sárga-feketék

A Falco KC Szombathely felnőtt csapata szerdán hivatalosan is elkezdte a felkészülést a 2016/2017-es bajnoki szezonra. Az első tréningeket még az idegenlégiósok és a válogatott Váradi Benedek, Kovács Péter és Tóth Norbert nélkül indította a szombathelyi NB I-es kosárlabda-csapat. Ugyanakkor miután a válogatott szövetségi kapitánya, Stojan Ivkovics mester keretet szűkített, Bognár Kristóf kikerült onnan, így ő is már Szombathelyen folytatja az edzéseket. 

A Falco vezetőedzője, Szrecsko Szekulovics, aki Szombathelyre érkezésekor úgy mutatkozott be, hogy szebb nem lett, csak öregebb, az első edzésen honlapunknak arról beszélt, hogy különösen kíváncsi a fiatalokra, mennyire tudják majd segíteni a felnőtt együttest. 
A magyar játékosokra számítunk elsősorban, rájuk építünk. Nagyon fontosnak tartom, hogy magyarok és főleg fiatalok, olyanok, mint Váradi Benedek és Bognár Kristóf szerepeljenek a Falco csapatában. Úgy gondolom, hogy az idegenlégiósok mellett komoly erősítést jelent Kovács Péter és Tóth Norbert érkezése is. Igyekszünk minél jobban felkészülni, szeptemberben már edzőmeccseket is játszunk majd, aztán jöhet a bajnokság előtti hagyományos emléktorna és a komárnói szereplés – nyilatkozta a felkészülési programról Szrecsko Szekulovics, akinek szakmai munkáját Váradi Kornél (képünkön balra) segíti.

A mester szerint a Falco az 1-8. hely valamelyikére oda kell, hogy érjen. 
Elég nehéz bajnoki idény elé nézünk, hiszen egyre több jó csapat van már a hazai mezőnyben. Hosszú a bajnokság, szerencsére is szükségünk lesz
– tette hozzá a mester.

A három amerikai légiós, közöttük az utolsó láncszem Ray Turner, a center közvetlenül a bajnokság előtt, szeptember 20-án csatlakozik a többiekhez. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére