Lecsekkoltuk az idei Művészetek Völgyét

frisss.hu fotó:Szigetváry Zsolt, mobilfotók • 2016. július 24., vasárnap •
És elfelejtettük, hogy van külvilág.
Lecsekkoltuk az idei Művészetek Völgyét

Már huszonhatodszor nyílt meg a művészetekre fókuszáló fesztivál Kapolcson. A völgyfalvak- idén Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend - a színházra, a komoly-és könnyűzenére koncentrálnak. Persze a programdömpingen kívül is érdemes ellátogatni ide: mi minden évben a gasztronómiai csemegék miatt is utazunk. Legyen bármilyen meleg itt, a Séd-patak tövében, a hatalmas fűzfák alatt esik legjobban a dinnyeleves, zöldséges langalló, a királyi kürtöskalács és a kakashere pörkölt. Utóbbit egy barátunk idén kóstolta először, és nem csalódott.

Az egyszerre alternatív és családi rendezvény teljesen kikapcsol. Mintha belassulna az idő és nem számít hány óra van, mert könnyű elfelejteni a külvilágot. Az egyetlen hátulütője a nyitóhétvégének a rekkenő hőség volt, az előző napi eső miatt nagyon párás volt a levegő.

Idén is végignéztük a tizenkettedik ékszerest, a keramikust, beleültünk a nyugágyakba és belelógattuk a lábunkat a patakba. Bár az árak fesztiválmértékűek, egy évben egyszer itt talán kifizethetőek.

A tíznapos programok július 31-én, vasárnap zárulnak. Ha valaki nem akar kocsival közlekedni, akkor mondjuk, hogy idén is a települések közt minden nap délelőtt tíz órától késő éjjelig óránként közlekednek Csigabusz jelzésű fesztiválbuszok. A további részletek itt olvashatók. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére