Laura a saját szorongásos depresszióját fotózta végig az elmegyógyintézetben

Frisss.hu/scarymommy.com - Fotó: Laura Hopes via scarymommy.com • 2017. január 21., szombat •
Megrendítő képek egy mentális betegség szakaszairól.
Laura a saját szorongásos depresszióját fotózta végig az elmegyógyintézetben

Laura Hopes szorongásos depresszióval és étkezési zavarokkal küzdött, de ahelyett, hogy úgy tett volna, mintha semmi baja sem lenne, nekiállt és végigfotózta a gyógyulási folyamatát, mindezt egy elmegyógyintézetben.

Itt minden képnek erős üzenete és szomorú háttértörténete van, mivel Hopes kisasszony mindössze 21 éves, és egy öngyilkossági kísérlet után került be az intézménybe. Ezek után kezdte el intim fotókon megörökíteni, hogy min megy át, mit érez.

A munkafolyamat katartikus érzés volt a holland lánynak, mivel fotózás közben fel tudta szabadítani azokat az érzéseket, amiket korábban nem. Így végre tudott sírni, dühöngeni és rettegni.

Az biztos, ennek ellenére sem lehetett könnyű közszemlére tenni ezeket a képeket. Lássuk be, a családtagjainknak és a legjobb barátainknak sem mutatnánk meg ezeket, nemhogy az egész világnak. Laura ennek ellenére megtette és nem bánta meg a döntését.

Másrészt, egy ilyen fotósorozat lázadás is a Facebook által propagált túl boldog világképpel szemben, mert megmutatja, hogy nem minden szép és jó. Mindenki életében megvannak a sötétebb pillanatok, amikor szükségszerűen a szürkeség dominál.

Végül a fotósorozat vírusként terjedt és új lehetőségeket nyitott meg a fiatal lány előtt, így akár könyv formában is kiadhatja a képeit, természetesen a saját gondolataival megspékelve. Mindenesetre, komoly példaként állhatna a világ elé egy ilyen kiadvánnyal, mert nem csak látta, de meg is tapasztalta az egészet.

Via ScarryMommy.com

 

közösség

további frisss

lap tetejére