Kutyát szeretne? Akkor kerülje ezt az 5 leggyakoribb hibát!

frisss.hu, blikk.hu • 2016. április 28., csütörtök •
Kutyát tartani nem kis felelősség, ami már a vásárlás előtt kezdődik.
Kutyát szeretne? Akkor kerülje ezt az 5 leggyakoribb hibát!

Nagyon csábító tud lenni a gondolat, hogy veszünk egy házi kedvencet, akit minden családtag imádni fog, tündéri lesz és csak örömöt jelent majd. Aztán kiderül, hogy  mégsem olyan egyszerű dologról van szó, nem árt már a vásárlás előtt végiggondolni pár dolgot és felelősségteljes, körültekintő döntést hozni. Íme, az 5 leggyakoribb hiba, amit sokan elkövetnek:  

1; Rossz tenyésztőtől vásárolnak

Nem az a legfontosabb egy tenyésztővel kapcsolatban, hogy ki van a legközelebb hozzánk. Bár vonzó a gondolat, hogy a lehető leggyorsabban miénk legyen kedvencünk, azért még ennél is lényegesebb, hogy fajtatiszta legyen kutyusunk. Amennyiben viszont ez nem fontos számunkra, akkor akár az örökbefogadáson is elgondolkodhatunk.

2; Közös kutyában gondolkodnak

Romantikusnak tűnhet egy pár számára, hogy gyerek helyett egy kutyusuk legyen, a kérdés csak az, mi történik, ha mégsem tart örökké a kapcsolatuk? Kihez kerül a kutyus? Érdemes ezért inkább már az elején tisztázni a tulajdonjogot és a felelősséget is. 

3; Lakásban akarják tartani a kutyust

Tudomásul kell venni, hogy a kutyák nem lakásba valók, különösen akkor nem, ha a gazdik egész nap nincsenek otthon. Egy ebnek szüksége van a társaságra, nem lehet magára hagyni, mert számára ez stressz és akár depresszióba is eshet. Ha nem tudunk elég időt tölteni kutyánkkal tölteni, akkor inkább ne döntsünk a kutyatartás mellett.

4; Azt hiszik, nem fontos a nevelés, vagy a kutyasuli

Pedig nem csak hasznos, szüksége is van rá az állatoknak. Jobban érzik magukat, ha a gazdi kedvére tesznek, a kötődést is erősiti például egy kutyasulis képzés. Nem beszélve arról, mi történhet, ha nem fogad szót kedvencünk, és például állandóan ugatni "kényszerül". Szomszédainkkal is könnyen megromolhat a viszonyunk, ami igazán nem éri meg...

5; "A bútoroknak nem eshet bajuk"

Ez esetben rossz hírünk van. Bár megtanulják az állatok, mi a fontos a gazdinak, előfordulhat, hogy annyira vonzó lesz egy-egy berendezési tárgy a lakásban, hogy "muszáj" egy kicsit megrágni. Pusztán szeretetből, természetesen. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére