Kutyabarát helyek Szombathelyen

vkriszti-HCs • 2014. november 08., szombat •
Máté Krisztián neve nem ismeretlen a szombathelyi kutyabolondok körében. Vizsláival és magyar agarával sokszor találkozni a város utcáin. Épp azért, mert ők már egy család, így Krisztián szereti mindenhol maga mellett tudni kedvenceit. Ezért indította el a kutyabarathelyek.hu-t, hogy összegyűjtse országszerte azokat a helyeket, ahol szívesen látják kedvenceinket is. A kutyabarathelyek.hu négylábú tagjai személyesen tesztelik azokat a helyeket, akik magukat kutyabarátnak vallják.
Kutyabarát helyek Szombathelyen

A magyar lakosság negyede tart kutyát, de hazánkban problémát okoz a "kutyás helyek" hiánya - mondja Krisztián. Nem egyszerű nyaraláskor olyan helyet találni, ahol szívesen látják kutyáinkat is, de akár egy egyszerű kávézást is hosszú kutatás előzhet meg, hogy hova vihetik magukkal a gazdik négylábúikat. A kutyatulajdonos albérletkeresők is sokszor falakba ütközhetnek, a legtöbb lakásban nem látják szívesen a kedvenceket. 

A kutyabarathelyek.hu a kutyabarát helyek felkutatása mellett kiemelt figyelmet fordít a magyar kutyafajták népszerűsítésére is, ezért a honlapon sok információ található meg róluk.

Szombathelyen elsőként a Café Frei csatalakozott a kezdeményezéshez. Pálfi András, a kávézó üzemeltetője elmondta, eddig nem voltak teljes mértékben kutyabarát hely. Elsődlegesen a gyermekesekre fordítottak figyelmet, ezért megszűrték, ki milyen kutyával térhet be. Az elmúlt évek tapasztalatai azonban azt mutatták, hogy gyermekek és kutyák békésen megférnek egymás mellett, hála a figyelmes kutyatulajdonosoknak.

A kutyabarát helyeket külön matrica is jelöli, ezen a hely bejelölheti, hogy kis-, közepes-, vagy akár nagytestű kutyákat is szívesen látnak-e.

 

közösség

további frisss

lap tetejére