Kutya után ugat a kutya, ha nincs is semmi oka

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2016. július 16., szombat •
Tizennégy országból közel kétezer kutya érkezett a Király Sportlétesítményben megrendezett CACIB Nemzetközi kutyakiállításra.
Kutya után ugat a kutya, ha nincs is semmi oka

Idejekorán megtelt parkolók, lakóautók, kiskutyák utáni nagy ugatások jelezték, újra nemzetközi kutyakiállításnak ad otthont Szombathely. 

A tizenhatodik alkalommal létrejött nemzetközi seregszemlét a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete (MEOE) Szombathelyi Önálló Jogú Szervezetének jóvoltából tartjuk meg – erről Pereszlényi Istvántól, a szervezet helyi elnökétől értesültünk, aki a frisss.hu-nak azt is elmondta, hogy a kiállításon díjazzák a legszebb szombathelyi-, valamint a legkiválóbb pásztor- juhász- és vadászkutyákat is.

A szombat délelőtti szeles időben lebonyolított megnyitó során jó szereplést kívánt a főszervező, aki immár hagyománynak nevezte, hogy minden esztendő júliusában 2 napos CACIB Nemzetközi kutyakiállításon találkoznak a legszebb négylábúak és gazdáik. 

Puskás Tivadar polgármester is örömét fejezte ki, hogy ismét Szombathely adhat otthont a kiállítás számára. 
Remélem, hogy megnyeri tetszésüket a város, a helyszín és folytatódhat a sorozat 2017-ben is. Nagy öröm, hogy immár 16. alkalommal megrendezhetjük a CACIB-ot. Vas megyében jó hagyománya van a versenyeknek, hiszen 1968-ban már volt itt verseny. Kutyák már a római korban is jelen voltak Savariában, így a velük való találkozás szintén több ezer éves – tette hozzá a város első embere. 

Magas színvonalat, nemes versenyt és nemes vetélkedést ígért Kórozs András, a MEOE elnöke, aki szerint a tradíciók és az osztrák kinológiai szövetség segítsége miatt is a szombathelyi kiállítási terület még sokáig kiváló helyszín lehet.

A helyszínen megtudtuk, hogy a szombathelyi versennyel párhuzamosan Oberwartban is kutyakiállítást szerveznek a hétvégén és az ott szereplő kategóriák legjobbjai vasárnap átjönnek bemutatkozni Szombathelyre, míg a szombaton a vasi megyeszékhelyen szereplő közel kétezer kutya Oberwartba kirándul majd a kiállítás második napján.  

Földes Zsófia szentgotthárdi ebtenyésztő párjával, kisfiával és persze argentin dogjaival érkezett. A kitűnő vérvonalú, nagyon szép 4 éves és 4 hónapos szukák mellett a legbüszkébbek arra, hogy saját kenneljükből már Argentínába is sikerült kutyát eladni.

Hatalmas elismerés számunkra, hogy a fajta őshazájából, Argentínából is vásároltak már tőlünk. Ez a sikert többet ér nekünk, mint a CACIB – tette hozzá Földes Zsófia.

A kiállításon egyébként tíz fajtacsoport kutyái két napra elosztva versenyeznek Szombathelyen, illetve Oberwarton. A verseny különlegessége a cikkünk megjelenésével azonos időben, szombaton 18 órakor kezdődő ,,éjszakai” CAC kutyakiállítás.

Stábunk a nappali versenyen járt. A CACIB címet elért ebek kiérdemelték a Savaria Winner elismerést is. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére