Kupameccs előtt: Mórocz Alexandra szerint szükség lesz a közönségre is

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2015. november 11., szerda •
A Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia felnőtt csapata a Magyar Kupa harmadik fordulójában az NB I-es Mosonmagyaróvár együttesét fogadja. Egyértelműen az ősz mérkőzésének tartott összecsapás előtt Mórocz Alexandrát kérdeztük az esélyekről. A frisss.hu ÉLŐben közvetíti a kupameccset.
Kupameccs előtt: Mórocz Alexandra szerint szükség lesz a közönségre is

Két osztállyal magasabban szereplő együttest lát vendégül Bölöni Roland vezetőedző csapata. Hagyatkozhatunk arra, hogy milyen összetételű az ellenfél játékoskerete, jó vagy rossz, attól függetlenül azt mindenképp meg kell említeni, hogy más kaliberű mérkőzéseket játszanak, még ha az NB I-ben rendre vesztesként is hagyják el a pályát. 


A szombathelyi lányok pedig igazi kupaspecialistának mondhatják magukat, hiszen a tavalyi szezonban a negyeddöntőig sikerült menetelni egy NB I-es csapatot is legyőzve. Az Érd ellen pedig szintén egy remek mérkőzést játszottak Puklerék. 
Sok múlhat az összeszokottságon, ami az ellenfélre nem jellemző, de egyénileg mindenképpen képzett játékosokból áll a Mosonmagyaróvár. A szombathelyi csapatban buzog a tettvágy, és a bajnoki mérkőzések mellett egészséges izgalommal, bizakodással telve várják a szerda esti mérkőzést.

A hazaiak egyik kulcsjátékosa, a szombathelyi születésű, 20 esztendős Mórocz Alexandra immár 10 éve a kézilabda rabja. Szombathelyen, Székesfehérvárott és Bükön is sportolt már. Az érettségi után immár második éve OKJ-s képzés keretében vendéglátás-szervezést tanul. Alexandrával az esélyekről beszélgettünk.

Mi lesz a legfontosabb feladat a ma esti kupameccsen?
Szerintem a koncentrált és stabil védekezés. Nekem is a zavaró védekezésben lesz feladatom, úgy érzem, ha sikerül mindenkinek keményen és fegyelmezetten védekezni, akkor nem lesz gond.   

Mikor lehet esélyünk az NB I-es csapat ellen?
Amennyiben a védekezésünk összeáll, a támadásaink lendületesek lesznek és kihasználjuk a ziccereinket, valamint, ha a mindig lelkes szurkolóink nagy létszámban buzdítanak bennünket, akkor esélyünk lesz a továbbjutásra. 

Mi a csapat igazi erőssége?
Azt gondolom, hogy igazi jó közösség vagyunk, és szerintem ebben áll a csapat ereje. 

Kivel lehet legjobban együttműködni a pályán és azon kívül?
Büszke vagyok rá, hogy mindenkire számíthatok, de leginkább Debreczeni Lucával értem meg magam. Persze a klub vezetőivel is kiváló a kapcsolatom.

  

Mi lesz, ha győz a csapat?
Boldogság lesz, akkor minden bizonnyal ünneplés és egy kis pihenés következik. Én egyébként nagyon szívesen töltöm a szabadidőmet a barátaimmal és a családtagjaimmal.  

A Mosonmagyaróvár elleni Magyar Kupa meccs 18 órakor kezdődik az Egyetemi Sportcsarnokban. A frisss.hu ÉLŐben tudósít a rendkívül izgalmasnak ígérkező összecsapásról. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére