Kultúra és sport: nyárbúcsúztató fesztivál a Joskar-Olán (frissítve!)

SzR-HE • 2015. augusztus 16., vasárnap •
Több mint negyven fellépőt, színvonalas vidámparkot, Iron Tours erő- ás állóképességi versenyt, gasztro-show-t, és kutyaszépségversenyt is élvezhettek azok, akik kilátogattak a XVII. Joskar-Ola Napok Kulturális és Sportfesztiválra.
Kultúra és sport: nyárbúcsúztató fesztivál a Joskar-Olán (frissítve!)

A Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány kuratóriuma tekintettel a korábbi évek kedvezőtlen időjárásra, idén előbbre hozta a fesztivál időpontját, emellett a struktúrát is átalakították, de új elemekkel is bővítették a kínálatot.  

Honlapunk azt tapasztalta, hogy már szombat este óriási volt a hangulat a Pázmány Péter körút végétől egészen a Mikes Kelemen utcai kutyafuttató területéig. 

A rendezvény egyik szervezőjétől a frisss.hu megtudta, hogy az egyik legszembetűnőbb változtatás az volt, hogy idén már három színpadon közel negyven fellépő szórakoztatta a közönséget, emellett a Dj-színpad fellépőinek szolgáltatásait nemcsak a színpad előtt, hanem a vidámparknál is hallható volt. 

A sportot idén a kispályás foci és a sakk mellett az Iron Tours 2015 versenysorozatának második szakaszversenye jelentette. 
Emellett gasztro-show, kutyaszépségverseny és egészségügyi szűrés a kilátogatók igényeit szolgálta.

Kelemen Krisztián, a körzet képviselője vasárnap délutáni köszöntőjében elmondta: ezzel a hétvégi rendezvénnyel formabontó esemény történt. Az alapítvány megálmodta ezt a programot, mi pedig támogattuk mindezt.  

Puskás Tivadar polgármester beszédében kiemelte: önök most is együtt töltöttek el 2 napot, és olyan dolog, amire figyelni kell. És, ha egy lakótelep a saját rendezvényét immár tizenhetedszer rendezi meg, akkor az nagyon is figyelemre méltó. Önök összetartanak, összefognak.
Ez a Savaria Történelmi Karnevál után Szombathely egyik legnagyobb rendezvénye, itt mindenki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő rendezvényt, az a fontos, hogy az összetartozásunkat az együttléttel is kifejezhetjük. Ennek a rendezvénynek akkor van nagy értéke, ha ezeken a sporteseményeken megmérettetjük magunkat, és még nyerünk is.

Ezután a polgármester minden támogatónak, rendezőnek, szervezőnek megköszönte a munkáját, de azoknak is, akik ezt 1998-ban kitalálták.  
Miután Varjú László, a DK országgyűlési képviselője is köszöntötte a megjelenteket, Puskás Tivadarral és Kelemen Krisztiánnal közösen visszaszámolva 500 lufit engedtek égnek. 

Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány Kuratóriuma, Csetényi Izabella kuratóriumi elnök, Kapolcsiné Jerse Ildikó gazdasági igazgató, Pálfalvi Róbert, Jávorics László, Tóth Csaba, Buús Péter, Balogh Tibor és Zsigrai József kuratórium tagok is köszönetet mondtak a szombathelyi önkormányzatnak, személy szerint Puskás Tivadar polgármesternek és Kelemen Krisztián önkormányzati képviselőnek és azoknak a támogatónak, akik az augusztus 15-16-i esemény megszervezését és lebonyolítását segítették.. 

A rendezvény jövőre válik nagykorúvá.

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére