Kreatív karácsony, avagy tedd különlegessé az ünnepet!

Frisss - Variety • 2016. december 19., hétfő •
Ötletes vagy épp meglepő díszekkel teheted egyedivé a karácsonyt. Különleges dolgokkal aranyozhatjuk be a szeretet ünnepét.

Már hetek óta rohamozzák a boltokat a karácsonyfa díszekért az emberek, pedig lehetséges, hogy lakásunkban fellelhető egy-egy olyan tárgy, amellyel egyedivé vagy épp extrémmé varázsolhatjuk a fenyőfát, esetleg szobánkat. Új értelmet nyer ezáltal a kreativitás és a kézügyesség szócska is. Nézzük, mivel bolondíthatjuk meg idén a karácsonyi dekorációnkat.

Már az ajtódísszel felhívhatjuk a szomszédok figyelmét, hogy az itt lakók komolyan készülnek a Szentestére. Persze nem árt átgondolni a dolgot, ha édesszájú gyerekek laknak a házban.

 

Ugye milyen jó szolgálatot tehet a tök? Ha túl sok maradt rajtunk az "élőhalottak éjszakáját" követően, akkor egy kis festéket felhasználva remek dekorelemként funkcionálhat a bejárati ajtó mellett.

 

A legfontosabb az ünnepi ebéd vagy vacsora, amelyre illik különleges terítéssel kirukkolni. A képen látható zoknicskák bizonyára megütik a mércét és osztatlan sikert arathatunk az asztalnál.

 

Persze az elfogyasztott üdítők, sörök kupakjait sem kell egyből kidobni, hiszen remek dísze lehet a karácsonyfának. Ehhez nem árt egy kis kézügyesség is, de elkészítése tartalmas kikapcsolódást biztosít a vállalkozó szellemű jelentkezők számára.

 

A karácsonyi dekorálás során a szokatlan háztartási eszközöket is csinosíthatjuk. Barátságossá válik a hűtő, tűzhely, esetleg mikrohullámsütő, igaz? Határ a csillagos ég...

 

Ha szűk helyen lakunk, esetleg szobát bérlünk és nincs lehetőségünk fenyőfát díszíteni, akkor se keseredjünk el, hiszen bármiből lehet fa... Na ugye!

 

Környezettudatos szemlélettel pedig exkluzív fára is szert tehetünk. Mi szükséges hozzá? Néhány sörösüveg, tojásdoboz, festék és hatalmas türelem. Hogy megéri-e a szenvedést? Feltétlenül!

 

Túl sokszor ég ki a villanykörte? Véletlenül se dobjuk ki, hiszen pazar díszeket készíthetünk belőlük...

közösség

további frisss

lap tetejére