Közlekedett a család: szülők, gyerekek és persze rendőrök

SzR-TT • 2014. május 17., szombat •
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága országos program keretében ez évben is megrendezi a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedőt. Már a tavaly is népszerű megmérettetés elsősorban a biztonságos és a balesetmentes közlekedést célozza, a szülői példamutató magatartásra és a családi közösség nevelő erejének fontosságára irányítja a figyelmet. Május 17-én a vetélkedő megyei selejtezőjén, a Végh Autóházban jártunk. Tekintse meg fotóinkat is!
Közlekedett a család: szülők, gyerekek és persze rendőrök

A frisss.hu arról győződhetett meg a helyszínen, hogy a főkapitányság munkatársai mellett a Topidó Kft. szakemberei és a Végh Autóház Kft. munkatársai is részt vállaltak a rendezvény lebonyolításában és tanácsaikkal hozzájárulnak a közlekedésbiztonság javulásához.
Végh Autóház Kft. tulajdonosa, Végh Zsuzsanna elmondta honlapunknak, hogy azon családok jelentkezhettek, melyek legalább egy hat és tizenhét év közötti gyermeket nevelnek és legalább az egyik szülő rendelkezik „B” kategóriás vezetői engedéllyel.
A Porsche-Hungária és az OBB közös rendezesében üdvözölhettem a résztvevő családokat, s számukra, illetve a feladatok teljesítéséhez is mi biztosítottuk a személyautókat - tette hozzá a Végh Autóház tulajdonosa. 

A frisss.hu Kovács Vanda rendőr őrnagytól, a VMRFK baleset-megelőzi bizottsága titkárától megtudta, hogy a teljesítendő feladatok között elméleti és gyakorlati (ügyességi pálya teljesítése, városi útvonal teljesítése gépjárműoktató mellett) versenyszámok is szerepeltek, illetve a játékos feladatokból sem volt hiány.
A vetélkedő Vas megyei selejtezőjére előzetesen hét család regisztrált, de már biztos, hogy több résztvevőt köszönthetünk, hiszen már délelőtt is érkeztek olyanok, akik nem regisztráltak korábban. A feladatok között KRESZ-teszt, rejtvény, ügyességi feladat, szabályossági vezetés a városi forgalomban, gokart, kockakirakó, puzzle is szerepelt - fűzte hozzá az OBB megyei titkára.  

A megyei döntőn legjobb helyezést elért család képviselheti Vas megyét a 2014. szeptember 13-án, Zsámbékon megrendezésre kerülő országos döntőn. Az első három helyezést elért csapatok díjazásban részesültek. 
A frisss.hu megtudta, hogy érdemes volt a legjobban teljesíteni, hiszen az országos vetélkedő fődíja egy Skoda Rapid Spaceback típusú személygépkocsi lesz. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére