Közlekedési horror a Honvéd utcában?

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2017. április 24., hétfő •
Útszűkület és javítási munkálatok miatt több autót felcetliztek, egyesek szerint büntettek is.
Közlekedési horror a Honvéd utcában?

Mi lehet rosszabb a hétfői munkanapnál? Ha a hét első napjának délelőttjén megbírságolnak tilosban parkolásért. Egy olvasónk kétségbeesetten hívta fel szerkesztőségünket, hogy a rendőrség és a közterület-felügyelet emberei szabályos bírságesőt szórtak szét a Honvád utcában. A Pelikán park melletti útszakaszt ugyanis birtokba vették a munkagépek, emiatt útszűkületre és torlódásra kell számítani. Emiatt egyébként több közlekedési táblát helyeztek ki az út szélére.

A tiltás ellenére mégis sok autó parkolt hétfőn a Honvéd utcában. A Szombathelyi Rendőrkapitányság és a Szombathely Megyei Jogú Város Közterület-felügyelet munkatársai természetesen a helyszínen voltak, de nem azért, amit olvasónk jelzett. Kiderült, hogy megelőzésképp voltak jelen a hatóságok emberei.

Dr. Varsányi Péter, a város közterület-felügyelet igazgatója elárulta, hogy a jelzett szakaszon nem bírságoltak kollégái.

Munkatársaim ilyen esetekben a prevencióra helyezik a hangsúlyt, ha egy útszakaszon időszakosan megváltozik a forgalmi rend, akkor a figyelemfelhívás és a figyelmeztetés a feladatuk és nem a bírságolás - árulta el a Frisss.hu megkeresésére Dr. Varsányi Péter.

A „büntető cetliknek” tűnő papírok valójában figyelmeztetések, amelyek jelzik az autósok számára a megváltozott forgalmi rendet. Célszerű tehát megbizonyosodni az igazságról, mielőtt farkast kiáltunk.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére