Közgyűlési délelőtt: középpontban a Szent Márton-terv és a történelmi örökség

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2015. október 22., csütörtök •
Várhatóan kora délután tárgyalja sürgősséggel a közgyűlés a Falco-gyár ügyét. Emellett huszonegy napirendi témát, közöttük a Szent Márton-tervet, és a gázkészülékek felülvizsgálatával kapcsolatban kialakult helyzetet is megtárgyalják, de a zárt ülésre is jut négy, nem kevésbé fontos téma.
Közgyűlési délelőtt: középpontban a Szent Márton-terv és a történelmi örökség

A napirende nszereplő témák tárgyalása előtt arról egyeztettek, hogy a Falco-gyár mellett, a parkolás helyzete, az uszoda, és az Aldi is felkerüljön-e a nyílt ülés napirendjére. Ezt követően az önkormányzatiság 25 éves évfordulója került szóba, ekkor tudtuk meg, hogy ünnepi közgyűlés lesz holnap, ám a baloldal inkább Wagner András sírjánál emlékezik, részben azért, mert a volt polgármesterek felszólalására vonatkozó javaslatukat is leszavazta a jobboldal. 

Aztán egy Czeglédy-Puskás ,,vita” után félórás szünetet rendeltek el, ami majdnem egy órán keresztül tartott, majd végre eldöntötték, hogy a Falco ügyet sürgősséggel tárgyalják az ebédszünet után. 

A napirendi témák elfogadása után elhangzottak a javaslatok a Szent Márton tervvel kapcsolatos döntések meghozatalára. Okleveles építészmérnökök hada mutatta be mennyire fontos a Berzsenyi tér és környékének felújítása, a Szent Márton templom előtti tér kialakítása és tervezése, a Smidt Múzeum átépítése, illetve a negyedik objektum, a Romkert gyalogos passzázs létrehozása. Az ellenzéki képviselők szinte mindegyike az egyes költségvetési tételekre, feladatokra beállított összegeket kérdőjelezte meg, míg a városvezetés a beruházások szükségességét indokolta és a történelmi tényeket sorolta.  

Ezután örömhírt jelentetett be a Belváros képviselője, amikor közölte, hogy a Kőszegi utca 42. szám alatti parkolóval kapcsolatos korábbi részítélet jogerős lett, egy rendezett belső tömbbel újabb parkolóhelyeket lehet megnyitni – javasolta dr. Takátsné dr. Tenki Mária.  

Itt tartunk most, 12 óra 51 perckor, a polgármester szünetet rendelt el, a képviselők ebédelni mentek, folytatás 14 óra 30 perctől. Mi itt leszünk, tartsanak velünk Önök is!

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére