Közgyűlés előtt ülésezett a Gazdasági Bizottság

vkriszti-szombathelyi7.hu • 2015. február 25., szerda •
A Gazdasági és Városstratégiai Bizottság ülésének központi témája a város 2015-ös költségvetése volt. Az ülésen 29 napirendi pontot tárgyaltak meg.
Közgyűlés előtt ülésezett a Gazdasági Bizottság

A város 2015-ben több mint 20 milliárd forintból gazdálkodhat. Az ülés legnagyobb volumenű és egyben legnagyobb vitát kiváltó kérdése az idei költségvetés volt. Az ellenzéki képviselők szerint a források csökkenése minden ágazatot negatívan érint, és nagy fejtörést okoz majd az intézményeknek a csökkentett keretből való működés. Molnár Miklós alpolgármester szerint az idei költségvetésében több mint 20 milliárd forintos bevétellel és kiadással számolnak, és ez megfelelő pénzügyi hátteret biztosít a működéshez, valamint a tervezett  fejlesztések megvalósításához. 

A bizottság döntése szerint 105 millió forintos városfejlesztési alap jön létre, amiből a képviselők 1-1 millió forintot fordíthatnak majd a saját körzetük fejlesztési tevékenységeire. Ezen felül 30 millió forintot fordítanak tervezésre, 50 milliót pedig út- és a járdafelújításokra. 


A bizottság elfogadta a Civil Cselekvési Program idei évre szóló tervét is és támogatta az 1945. március 4-i bombázás áldozatai kegyeleti helyének létesítésére vonatkozó javaslatot.

A bizottság foglalkozott a helyi közösségi közlekedés menetrendjének módosításával. Ezzel kapcsolatban újabb  igények is felmerültek, amelyek megalapozottságát a Vasi Volán megvizsgálja.       

közösség

további frisss

lap tetejére