Középkori vásár Csempeszkopácson

PCS - fotó: Hornyák Emőke • 2017. június 11., vasárnap •
Idén is megrendezték a község temploma tövében mellett azt a vásárt, ahol megelevenedett többek között a Fekete Sereg is.
Középkori vásár Csempeszkopácson

Hosszú, több száz évet átölelő korszakba pillanthattunk bele vasárnap, Csempeszkopácson. Az udvari bolondon kívül sok örömre nem számíthatott az, aki a sötét középkorban született. A százéves háború, a parasztfelkelések és a pestisjárvány is erre az időszakra tehető.

Szerencsére ennek nyoma sem volt a Csempeszkopácsi Középkori Vásáron, ahol a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálta számítását. A szikrázó napsütésben az érdeklődők megismerkedhettek pár mesterséggel, a gyerekek pedig a feledésbe merült játékokkal szórakoztatták magukat.

A vásári forgatagból nem maradhattak el a középkorra jellemző komédiázás sem. Aki pedig megéhezett sem panaszkodhatott, mert több ízletes finomság közül is választhatott.

A program is a témának megfelelően épült fel. A templomos lovagok és a fekete sereg bemutatója mellett helyet kaptak a néptáncosok, de a Szamóca Színház sem maradhatott ki a sorból, akik a népszerű Piroska és a farkast gondolták újra, a gyereksereg legnagyobb örömére.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére