Következik az építés fázisa – jövő héten alapkőletétel a Rohonci úton

frisss.hu, fotó: Hornyák Emőke • 2016. április 05., kedd •
Az eseményre speciális bonbon is készül a Mészáros Cukrászda jóvoltából.
Következik az építés fázisa – jövő héten alapkőletétel a Rohonci úton

A leendő Haladás Sportkomplexum létrehozásának egyik jelentős állomása közeledik – jelentették be egy sajtótájékoztatón kedd délelőtt a Mészáros Cukrászdában. Jövő hét hétfőn, 11-én kilenc órakor kerül majd sor az ünnepélyes alapkőletételre. A bejelentés helyszíne nem véletlen, hiszen az alkalomra speciális bonbon is készül, amelynek „nullszériás”változatát Hende Csaba, Puskás Tivadar, Mészöly Géza, Király Gábor és Illés Béla saját kezűleg állította össze a sajtó előtt.

Bontás után építés

Hende Csaba köszöntőjében kiemelte, hálásak lehetnek a szombathelyiek a kormánynak, mivel először a területet és a rajta lévő ingatlan együttest adományozta a városnak, majd a létesülő sportkomplexum teljes finanszírozását magára vállalta. Így most egy olyan beruházás valósulhat meg, ami messze túlmutat egy stadion építésén, ugyanis a Haladás valamennyi szakosztálya korszerű, modern otthonra lel majd itt. A mi részünk a sportsikerek elérése – tette hozzá Szombathely országgyűlési képviselője. A sport ugyanolyan fontos Szombathelynek, mint a gazdaság, az oktatás, vagy az egészségügy – hangzott el a köszöntőben.

Szombathely fejlődik

Puskás Tivadar az összefogást és annak eredményét méltatta beszédében. Szombathely összefogott a kormánnyal, ennek köszönhető most egy olyan sportkomplexum megvalósulása, ami legalább 100 évre megfelelő, és méltó helyszínt biztosít a sportolók felkészülésének, sportsikereik elérésének. Eddig a bontást figyelhettük meg minden nap, most az alapkőletétellel az építkezés fázisába lépünk. Üzenünk a jövőnek az elhelyezendő kapszulával, tudatjuk örömünket, tudatjuk, hogy ezen a helyen magyarok éltek, magyarul beszéltek 2016-ban – zárta beszédét a polgármester.

A leendő Haladás Sportkomplexum

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére