Hazaérkeztek a ,,kötelező” érmes lányok Orlandóból

Szita Róbert - Fotó: ugrope.hu/facebook.com • 2017. július 10., hétfő •
Kiválóan szerepelve 1 ezüst- és 5 bronzérmet hoztak haza a Szombathelyi Kötélugró Klub versenyzői a World Jump Rope Federation (WJRF) által Amerikában megrendezett Világkupáról.
Hazaérkeztek a ,,kötelező” érmes lányok Orlandóból

Hétfőn szerencsésen hazaérkezett a Gyurkó Flavia, Komlósi Kata, Nagy Lola, Kiss Bianka, Varga Flóra és Simon Tira összeállítású kötélugró különítmény. A szombathelyi lányok minden versenyszámban megmérették magukat az orlandói világkupán, a korábban bokasérülést szenvedett Simon Tira pedig bíráskodott az idei esztendő legjelentősebb kötélugró versenyén. Az eredményekről ITT olvashatták cikksorozatunkat. 

A július eleji világkupát jól kezdték a Szombathelyi Kötélugró Klub ,,lányai”, hiszen már az első versenynapon érmekkel jelezték, hogy ők is a világelithez tartoznak. Páros duplában a Nagy Lola – Komlósi Kata duó ezüstérmet érdemelt ki, míg a négyes formációs gyorsaságiban, a 4X30 másodpercben, 332 lépéssel bronzérem lett a jutalma Bánhegyi Attila és Füle Magdolna tanítványainak. 

A második versenynapon sem maradtak érem nélkül a szombathelyi kötélugrók, a kétköteles 2x1 perces futásban a Nagy Lola - Kiss Bianka - Komlósi Kata - Varga Flóra összeállítású kvartett bronzérme részben annak volt köszönhető, hogy Kata remek tempóban ment és 199 alkalommal tette le a jobb lábát (nyilván a balt is, de csak a jobb lábát számolják a bírók). Még egy bronzérem összejött ezen a napon, Komlósi Kata 141-szer triplázott, ami azt jelenti, hogy egy felugrás alatt háromszor hajtotta át maga alatt a kötelet, mindezt pedig addig tehette, amíg el nem hibázta a triplázást. 

A harmadik napon, a páros gyakorlatok során a Nagy Lola – Komlósi Kata alkotta duó szerzett bronzérmet, míg a negyedik versenynapon a hármas kétköteles gyakorlattal a Nagy Lola – Komlósi Kata – Varga Flóra trió is a harmadik legjobbat produkálta, ezzel újabb bronzéremmel gazdagította az amúgy is színes éremgyűjteményt.  
Alig maradt le a dobogóról a félperces egyéni gyorsaságiban Varga Flóra, aki 86,5 lépéssel lett negyedik helyezett, akárcsak az egyköteles versenyek legnehezebb számában, a formációban is negyedikek lettek a szombathelyi lányok. Itt a négy csapattagnak egymással teljes összehangban, remek gyakorlatot bemutatva kellett ugrálnia.


Ugyancsak értékes helyezést szerzett, ötödikként zárt a kétköteles gyorsasági 3X40 másodperces futásában a Nagy Lola - Komlósi Kata - Varga Flóra trió, az egyéni 3 perces futásban Varga Flóra, aki 441,5 lépést teljesített, a négyes kétköteles gyakorlatban a Nagy Lola – Komlósi Kata - Varga Flóra – Gyurkó Flavia kvartett, valamint a malom versenyben a Kiss Bianka – Gyurkó Flavia kettős. Az előkelő 6. helyet szerezte meg 103 lépéssel Komlósi Kata, aki a kétköteles gyorsaságiban fél percig szedte, illetve kapkodta lábait, miközben Nagy Lola és Kiss Bianka hajtotta neki a kötelet.

A Világkupa utolsó versenynapján még 4 versenyszámban voltak érdekeltek a szombathelyi lányok. A Grand World Championship versenyein fantasztikus gyakorlatokat láthatott a kilátogató közönség, illetve azok, akik interneten követték az eseményeket. Gyorsaságiban maximális sebességre kapcsolt mindenki. Ebben a versenyben ezen a napon nem volt különbség a korosztályok között, hiszen az abszolút legjobbak mérték össze tudásukat. A szombathelyi lányok szépen helytálltak, 4x30 másodperces futásban több lépést sikerült megtenni, mint a korosztályos versenyen, a 340,5 lépés a nagyon előkelő 4. helyet jelentette. Komlósi Kata egyéniben mutathatta be gyakorlatát és a rendkívül erős mezőnyben, nagyon szépen szerepelve, az igen jónak mondható 12. helyen zárt.
Ezután következett a páros gyakorlat, ahol Nagy Lola és Komlósi Kata bosszantó módon mindössze egy tizedponttal csúszott le a dobogóról. Így szintén a 4. helyen végeztek.
Aztán a formációs gyakorlattal voltunk még érdekeltek, és úgy látszik a négyes szám jutott nekünk, hisz ebben a kategóriában is a 4. helyet szerezték meg Bánhegyi Attila és Füle Magdolna tanítványai. Gyorsaságiban 6, egyéni gyakorlatban 12, páros gyakorlatban 8, formációban 6 csapat jutott a döntőbe.

Bánhegyi Attila, a Szombathelyi Kötélugró Klub elnöke honlapunknak adott értékelésében a várakozásoknak megfelelően szereplő lányok mellett a Világkupának otthont adó helyszínt és a fantasztikus körülményeket is dícsérte, amikor elmondta, hogy elégedett, hiszen a sportág hazájában a lányok minden versenyszám előtt kellően összpontosítva figyeltek egymásra, és arra törekedtek, hogy a gyakorlatok hiba nélkül sikerüljenek, a gyorsasági számokban pedig szinte mindenki a maximumot hozta ki magából. 
 

közösség

további frisss

lap tetejére