Környezettudatosság a küldetésük

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2016. május 07., szombat •
A környezettudatos szemléletet hirdették szombaton, az immár negyedik alkalommal megrendezett öko-majálison. Az egykori huszárlaktanyában a polgármester még az E-Formula koncepcióautót is kipróbálta.
Környezettudatosság a küldetésük

A Nyugat-magyarországi Környezetvédelmi Központ Alapítvány által szervezett öko-majálison Mészáros György, a nyugat-magyarországi környezetvédelmi központ közhasznú alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy  deklarált céljuk a környezettudatos magatartás elterjedésének segítése. 


Mindannyian tehetünk azért, hogy a környezetvédelmi problémák ne súlyosbodjanak tovább. Változtassunk a rossz és beidegződött szokásainkon, és tegyük magunkévá az energiatudatos gondolkodást – fogalmazott a főszervező. 

Puskás Tivadar polgármester miközben sétát tett és meglátogatta az öko-majálison megjelent cégeket, még az IQor által tervezett E-Formula koncepcióautó nem túl kényelmes pilótaülésébe is bemerészkedett. 


Ezt követő megnyitó beszédében a polgármester elmondta, hogy a környezettudatos élet és szemlélet hirdetése rendkívüli fontosságú. Hozzátette azt is, hogy Nagy-Britanniában már 1863-ban törvényt hoztak a környezetvédelemről, ők már akkor fontosnak tartották környezetünk védelmét.  

Vigyáznunk kell a Földünkre, mert nagyrészt ipari tevékenységünkkel annyira terheljük ma már környezetünket, hogy azzal hatalmas károkat okozhatunk – figyelmeztetett a város első embere.

Ezután átadták a Gayer Gyula kitüntető emlékplaketteket, valamint az ovisoknak hirdetett rajzpályázat győzteseit is megjutalmazták és felhívták a színpadra.  

A szervezőktől helyszínen azt is megtudtuk, hogy a legfőbb cél a vidámság volt. A környezetvédelem jegyében azt szerették volna, ha a cégek, vállalkozások családias hangulatban mutatták volna meg, ők maguk hogyan is képzelik a környezet védelmét. Sikerült, hiszen az ökomajális szombaton teljesedett ki igazán, bár az elmúlt hetekben voltak azok a versenyek, amelyeknek ma hirdették ki az eredményeit. 

A családoknak egész napos aktív kikapcsolódást nyújtó eseményre a Nyugat-magyarországi Környezetvédelmi Központ Alapítvány olyan vasi cégeket is és vállalkozásokat is meghívott, melyek kulturális- és szabadidős programokkal igyekeztek a természet- és környezettudatosságot, illetve a természet iránti elkötelezettséget fokozni. Az IQor ügyvezető igazgatója szerint az öko-majális ideális ahhoz, hogy megmutassák magukat és tevékenységüket. 


Az IQor immár 12 éve elektronikai termékek javításával foglalkozik és mára eljutottunk oda, hogy mindezt minél kevesebb hulladék keletkezésével tegyük meg. Munkánkkal szeretnénk meghosszabbítani az elektronikai termékek élettartamát, 1300 fős kollektívánkkal és legújabb fejlesztéseinkkel, közöttük a koncepcióautónak készült E-Formula koncepcióautóval pedig azt igyekszünk bizonyítani, hogy az IQor hozzáadott értékei, a hűtővezérlés és az akkupakk megtervezése jó döntés volt – fogalmazott a honlapunknak adott interjújában Pajor Attila. 

A gyermekeknek számtalan zöld programot szerveztek a helyszínen, vasárnap pedig kerékpártúrával ér véget a Nyugat-magyarországi Környezetvédelmi Központ Alapítvány környezetvédelmi programsorozata.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére