Környezetbarát sportcipők kora köszöntött ránk

Frisss/popsci.com/ecolounge.hu - fotó: ecolounge.hu • 2017. április 26., szerda •
A legnagyobb sportszergyártók komoly versenyfutásba kezdtek a természet megóvásának érdekében.

Kényelmes, luxus, egyedi, menő... csak néhány címke azon jelzők közül, ami korábban jellemezte a sportszereket, így a lábbeliket is. Úgy fest, hogy új területen is harcolhatnak majd a gyártók, hiszen a korábbi innovációk után a Reebok is beköszönt a környezetbarát sportcipők piacára.

A fenntarthatóság, a természet kényes egyensúlyának szinten tartásáért hosszú éveket töltöttek a szakemberek azzal, hogy alternatív összetevőkből alkossanak maradandót. Az Adidas néhány hónapja a tengerek vizében talált szemétből készített cipőket, a Reebok pedig egészen más területről közelítette meg a témát és rukkolt ki egy érdekes kis surranóval.

A lábbeli felső része organikus pamutból áll, a talpa pedig környezetbarát kukoricából készül. A gyártásért felelős labor vezetője elárulta, hogy öt éve dolgoznak a cipődizájnon és a talp részét volt a legnehezebb megálmodni, kivitelezni.

Előnye, hogy a lábbeli teljes egészében úgy bomlik le, hogy ez nem befolyásolja annak élettartamát. A ruházati alapanyagként is ismerős takarmánykukoricából készült termékkel hamarosan találkozhatunk a boltok polcain.

via ecolounge

közösség

további frisss

lap tetejére