Kőkemény mezőny, csúcskategóriás autók: ez történt az Iseum Rallye 1. napján

Szita Róbert és Tóth Arnold tudósítása • 2016. május 21., szombat •
Igazi csúcskategóriás modellel, az R5-ös Skoda Fabiával versenyez idén a címvédő Herczig Norbert – Bacigal Igor páros. Az Iseum Rallye tavalyi győztesei az első nap után a 2. helyen állnak, vezet a Ford Fiesta R5-sel versenyző Hadik András – Kertész Krisztián páros.
Kőkemény mezőny, csúcskategóriás autók: ez történt az Iseum Rallye 1. napján

Eger és Miskolc után a hétvégén Szombathelyre és környékére látogattak a legjobb hazai rallye-versenyzők. Azon a Vas megyei pályán folytatják az országos bajnokságot a rallye legjobbjai, amely kevésbé veszi igénybe az autókat, így rendkívül népszerű a versenyzők körében. A közönség kedvencének számító oldalirányú csúszások idén sem maradhatnak el, a kőkemény mezőny és a nemzetközi szintű autók, az R5-ös csúcskategóriás gépek idén is vonzóak a bő 2 napos program során. 
Az idei két országos bajnoki futamot már megnyert Herczig-Bacigál párossal beszélgettünk.

Nagyon fontos a hazai rally bajnokság számára, hogy ebben a régióban is jelen legyen. A nyolc futam között mindössze kettő murvás futam van, melyek közül  a szombathelyi az egyik. A pálya nagyon jó minőségű, az autók jó állapotban jutnak túl a versenyen, ez pedig számunkra nagyon fontos. Bízunk benne, hogy idén is jó versenyt futunk. Az autónknak nagyobb a végsebessége, mint a tavalyié volt. Az egyik kedvencünk a káldi gyorsasági szakasz, a fák között 4-5-ös sebességi fokozatban 140 km/h körüli sebességgel jövünk majd ki az erdőből, ami nagyszerű. Tavaly itt szereztünk előnyt a többiekkel szemben, amit végig megőriztünk. Szeretnénk idén is az 1. helyért versenyben lenni – mondta el honlapunknak Herczig Norbert.  

Bacigal Igor navigátor pedig azt fűzte hozzá a frisss.hu-nak nyilatkozva, hogy noha karakterisztikájában kicsit egyszerűbb ez a verseny, mint a többi, ám a szükséges ritmusváltások miatt a navigátor számára ez sem minősül könnyebb feladatnak.  

Az idei egri és a miskolci futamot is megnyert Herczigék becsülettel felkészültek, tesztelték a vasi murvát, igyekeztek minden beállítást megtalálni, amire azért is szükség volt, hiszen most debütálnak a Pirelli gumikkal. 

Interjúalanyaink jól szerepeltek az 1. gyorsasági szakasz során, hiszen a Farkaserdőnél nyertek, de csupán 0,1 másodperccel voltak gyorsabbak a második Hadik-Kertész duónál.  


A 2. gyorsasági szakaszt a Rallykatlanban rendezték. Itt nem kis meglepetésre a Ford Fiesta S2000-sel versenyző Ollé Sándor-Czakó-Budai Annamária páros nyert, Hadikék az 5., Herczigék pedig csak a 17. helyen futottak be. 


A 3-4. gyorsaságit szintén a Farkaserdőnél rendezték meg. A harmadik szakaszban Hadikék voltak a legjobbak, a Herczig-Bacigal és az Ollé-Czakó-Budai kettős előtt. A negyedik gyorsaságin ugyanez volt az 1-2. helyezett sorrendje, a harmadik viszont a Rongits-Hannus páros lett. 

Az összetett verseny állása az 1. nap után (4 gyorsasági szakaszt követően): 
1. Hadik András – Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 
2. Herczig Norbert – Bacigal Igor (Skoda Fabia R5) 17,4 másodperc hátránnyal 
3. Ollé Sándor – Czakó-Budai Annamária (Ford Fiesta S2000) 24,5 másodperces hátránnyal. 

A rallye vasárnap reggel, a szelestei gyorsasági szakasszal folytatódik és továbbra is ingyenesen látogatható.

 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére