Koffercipelés, súlytartás és vikingnyomás

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. szeptember 03., szombat •
Könnyűsúlyú erősember-világbajnokságon képviseli hazánkat a szombathelyi Gadó András.
Koffercipelés, súlytartás és vikingnyomás

A jövő hétvégén Finnországban rendezik a könnyűsúlyú (-105 kg) erősemberek világbajnokságát. A megmérettetésen a versenyzők súlya legfeljebb 105 kg lehet. Hazánkat egyedüli magyarként Gadó András képviseli. 


Nemzetközi erősember-versenyen még nem képviseltem hazánkat, itthon persze már számtalanszor ,,ringbe” szálltam. Ezt az évadomat erre a versenyre építettem fel, az erőemelést szüneteltettem, az erősember-versenyekre koncentrálta, erre tettem fel mindent idén, felkészülésemet is erre építettem fel – nyilatkozta honlapunknak Gadó András, aki azt is hozzátette, hogy a kétnapos finnországi versenyre mindezidáig 20 nevezés érkezett, persze ennél csak többen lehetnek. 


A világbajnokság menetéről megtudtuk, hogy szeptember 9-én selejteznek, ekkor 3 versenyszámot kell teljesíteni, aztán a másnapi döntőben már csak a legjobb 12 versenyző szerepelhet. 
Mindenképpen szeretnék bejutni a döntőbe, ott pedig bármilyen helyezés elérésének örülnék. Még egy hétig tart a felkészülésem, ezen a hétvégén még erős edzéseim lesznek, aztán hétfőn átmozgatok, szerdán pedig repülök a versenyre, Finnországba – árulta el kérdésünkre a szombathelyi erősember. 


Gadó András felkészüléséről megtudtuk még, hogy elsősorban azokkal az eszközökkel igyekezett készülni, amelyekkel a világbajnokságon is farkasszemet kell nézni. 
A selejtezőben 140 kg-os koffert kell majd cipelnem, súlyt kell megtartani előre, 4 db 100 kg-os zsákot kell elcipelni, illetve felpakolni az 1 méter magas állványra. A súlytartás előre nekem szerencsés, bejön nekem, a döntőben is lesz egy ,,vikingnyomás” nevű feladat, ez is menne nekem, de a zsákpakolás is elég jól fekszik, itt is futkározni kell, ugyanakkor a koffercipelés nem lesz egyszerű nekem – latolgatta esélyeit Gadó András, aki még optimistán hozzátette, hogy, ha Pars Krisztiánnak sikerült az olimpián, akkor neki is sikerülni kell a legjobb 12-be jutni a világbajnokságon.    


 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére