Kiválóan szerepeltek a szombathelyi diákok a Diákolimpia Torna döntőjében

Frisss.hu • 2017. május 03., szerda •
A hétvégi budapesti versenyesen nagyon eredményesek voltak a szombathelyi diákok.
Kiválóan szerepeltek a szombathelyi diákok a Diákolimpia Torna döntőjében

2017. április 29-30-án rendezték meg a 2016/2017. tanévi Torna Diákolimpia® „B” kategóriás országos döntőt, amelynek a budapesti Tornacsarnok adott otthont. A szombathelyi diákok is kiválóan szerepeltek. A Diákolimpia® a legrangosabb iskolai sportverseny hazánkban, mely idén ünnepli a 30 éves jubileumát.

A hétvégén az Istvánmezei úti tornacsarnokban mérkőztek meg egymással azok a legjobb általános és középiskolás tornászok, akik torna sportágban nem „A” kategóriás igazolt versenyzők. Az I. - IV. korcsoportban lány és fiú versenyek, a V-VI. korcsoportban lány és fiú kezdő és haladó versenyek zajlottak. A leány versenyeket talaj, ugrás, gerenda, felemás korlát szereken rendezték, a fiúk pedig ugrásban, talajon, gyűrűn, kapáslovon, nyújtón és korláton mérték össze tudásukat, mindkét nem korosztálytól függően más szereken.

A lányok V-VI. korcsoportos haladó csapatversenyében a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium csapata bizonyult a legjobbnak, a korcsoport egyéni versenyében pedig Nardai Borbála is 1. lett. Ugyanennek a korcsoportnak a kezdő csapatversenyében a 2. helyet szerezte meg a Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola. A lányok II. korcsoportos csapatversenyében a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola 3. helyezett lett, ugyanennek a korcsoportnak az egyéni versenyében az iskola tanulója, Németh Viola az 1. helyet szerezte meg.

A két nap során összesen 720 gyerek, vagyis 120 csapat versenyzett. A torna Diákolimpián összesen kb. 2200 gyermek indult el ebben a tanévben. A szombati megnyitó ünnepségen részt vett Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke is.

közösség

további frisss

lap tetejére