Király Kupa: a paksiak a Haladást és a Sopront is legyőzték

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke és Tóth Arnold • 2017. július 01., szombat •
A Király Kupát szombaton 14. alkalommal rendezték meg a Király Sportlétesítményben. Miután a Vasas lemondta a szereplést, így körmérkőzésen döntöttek a kupa sorsáról.
Király Kupa: a paksiak a Haladást és a Sopront is legyőzték

Szombaton délután a Haladás–Paks, aztán a Sopron-Haladás mérkőzést rendezték meg, végül pedig a Paks-Sopron összecsapás következett. 

Király Gábor, a kupa megalapítója, a Haladás 108-szoros válogatott kapusa még a hét közepén közölte, hogy – az egyenlő esélyek jegyében – a K1RALY márkanevű labdát használják a bemelegítésnél és a meccseken is. Azt is elmondta, mivel korábban nem mindig tudott személyesen részt venni a tornán, a Haladásnak is köszönhető, hogy évről évre sikeresen megrendezik. Ehhez kapcsolódva Tóth Miklós, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás ügyvezető igazgatója jelezte: a klub minden nyáron a kupához igazítja a felkészülését, noha ezúttal is lett volna lehetőségük edzőmeccseket vívni, ez a torna élvezett elsőbbséget.

Mészöly Géza, a Hali vezetőedzője huszonöt játékost nevezett, két részre osztotta a keretet, mindenki egy-egy mérkőzést játszott. 
A Vasas távolléte miatt a 3 csapat körmérkőzést játszott egymással, a szabályzat értelmében a legtöbb pontot gyűjtő csapat nyert. És akkor most nézzük, mi történt a Hali meccsein!
Szombathelyi Swietelsky-Haladás-Paksi FC 0-2 (0-1)
Király Sportlétesítmény, 500 néző, vezette: Gaál
Haladás: Király - Tóth D., Jagodics, Devecseri, Bosnjak - Simon - Kiss B., Williams, Tóth M., Halmosi - Grumics.


Paks: Verpecz - Kulcsár, Lenzsér, Rochán, Szabó J. - Papp, Bertus, Kecskés, Haraszti - Szakály, Bartha
26. perc: Szakály ellen Simon volt szabálytalan a tizenhatoson belül, büntető, melyet Bartus magabiztosan értékesített, 0-1.
46. perc: Szakály vezette egyedül kapura a labdát, a kifutó Király megzavarta, így középre passzolt, ahol Bartha érkezett és 18 méterről a bal felső sarokba ívelt, 0-2.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-Soproni VSE 0-1 (0-1)
Király Sportlétesítmény, 500 néző, vezette: Kovács G.
Haladás: Gyurján - Polgár, Schimmer, Kovács, Németh M. - Tóth B., Petró - Mészáros, Rácz, Medgyes - Bamgboye
Sopron: Heinrich - Batizi-Pócsi, Fehér, Ágh, Szabó L. - Kővári, Sifter, Tóth M., Faragó - Márkus, Garda
30. perc: Szabó László 25 méteres szabadrúgása a bal kapufáról vágódott ki, a levegőből lehulló labdát a másik kapufánál érkező Sifter egy lépésről a jobb sarokba fejelte, 0-1.

A harmadik meccsen a paksiak 1-0-ra legyőzték a soproniakat. 

Az eredményhirdetésnél mindhárom csapat felsorakozott, a 3. helyezett a Haladás, a 2. a Sopron, míg a kupagyőztes a Paks együttese lett. A vándorserleget egy évig a paksiak őrzik.  A pénzdíjas torna különdíjai is gazdára találtak.

A legjobb mezőnyjátékos a paksi Bertus Lajos, a legjobb kapus Henrich Márk (Paks), míg a legjobb edző Csertői Aurél (Paks) lett.  
 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére