Kiderült az igazság: Jogsértően közölte a nyugat.hu Czeglédy hazugságait

frisss.hu • 2016. szeptember 22., csütörtök •
A Kúria szerdán kimondta: a nyugat.hu portál és az MSZP megsértette dr. Hende Csaba jó hírnévhez fűződő személyiségi jogait.

A Magyar Szocialista Párt szombathelyi képviselője, dr. Czeglédy Csaba 2013-ban tartotta azt a sajtótájékoztatót, ahol elhangzott: dr. Hende Csaba, a város országgyűlési képviselője hozta meg a végső döntést arról, hogy kik nyerhettek Szombathelyen a trafikpályázatokon. Hende ekkor pert indított Czeglédy, az MSZP, valamint az információt közlő nyugat.hu portál ellen.

Első fokon igazat adtak neki, másodfokon nem, viszont szerdán a Kúria felülvizsgálati eljárásban úgy döntött, hogy az MSZP és a nyugat.hu megsértette jó hírnévhez való személyiségi jogát, és azt is kimondta, hogy az elsőrendű alperes, dr. Czeglédy Csaba is jogot sértett kijelentésével. A Kúria úgy nyilatkozott: a politikusok közszereplők, így többet kell eltűrniük, ám az nem tartozik közé, ha teljes valótlanságot állítanak róluk nyilvánosan - mondta el az országgyűlési képviselő ügyvédje, dr. Varga István. - Ismét győzött az igazság - reagált a hírre dr. Hende Csaba is.  - Czeglédy Csabának - akit más ügyben a független bíróság jogerősen szabadságvesztésre ítélt adócsalás és okirat hamisítás miatt- immár arról is jogerős papírja van, hogy nemcsak csaló és hamisító, de hazug rágalmazó is.

Ez az ember az MSZP szombathelyi frakcióvezetője. Őt választották főnöküknek Ipkovich, Nemèny és a többiek. Szégyen ez az MSZP-re, és szégyene ez az ember Szombathelynek is - fogalmazott a képviselő.

közösség

további frisss

lap tetejére