Kicsit felújították az Arany-patak hídját, de…(frissítve)

frisss.hu • 2015. május 06., szerda •
Jól eső érzéssel közeledtünk a Liget utcai az Arany-patakon átívelő fahídhoz, reméltük, búcsút inthetünk végre a szokásos a nyikorgásnak. Aztán mikor odaértünk láttunk „nagy változást” néhány szép, új fapallót és ennyi.
Kicsit felújították az Arany-patak hídját, de…(frissítve)
 

Két hétre lezárják a Liget utcai Arany-patak hidat – jött a sajtóközlemény a városházáról még április közepén, mert az elég nagy forgalmat lebonyolító kis híd megsérült. Ki kell cserélni a fapallókat és azok rögzítő csavarjait. Azt is megtudjuk, hogy a kivitelezést a SZOVA Zrt. végzi. Mindez oké, lezárták, megcsinálták és kész.

Tulajdonképpen semmi változás nem történt a néhány új, a többi vásottól színében is eltérő deszkán kívül. Meg persze a csavarok, azok is újak. De minden maradt a régiben: ugyanúgy nehéz közlekedni rajta, mint eddig, mert bár az egyik oldalon kicserélték a deszkákat, a másik oldal ugyanolyan járhatatlan maradt.

A városháza kommunikációs vezetőjétől, Angyal Lászlótól megtudjuk, a híd felújítása a következő hetekben is folytatódni fog. A többi, rossz állapotban lévő fapallót cserélik ki. 

A kérdés ezek után már csak az, hány évet kell várni végre egy normális hídra? Mert bár néhány éve a forgalom csökkenését úgy akarták elérni, hogy a Liget utca - Dolgozók út kereszteződésénél csak jobbra lehet kanyarodni, a híd továbbra is forgalmas.

Megmutatjuk videón, mennyire vicces rajta (ugyanúgy) közlekedni: 

 

 

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére