Kicsik és nagyok a Sportházban

SzR-TA • 2015. november 15., vasárnap •
Játszóház, kézműves-foglalkozások, Márton napi ügyeskedő, vendéglátás, libatojás-kereső, mesekuckó és diavetítés – csak néhány program, melyet vasárnap délelőtt a megújult Agora - Szombathelyi Kulturális Központban, a Szent Márton családi napon rendeztek.
Kicsik és nagyok a Sportházban

A vasárnap délelőtti programok és foglalkoztatók sok-sok lehetőséget kínáltak a szülők és gyerekek közös játékára. 


Szommer Ildikó, a Szent Márton Programiroda vezetője a helyszínen honlapunknak elmondta, hogy ez a családi nap is jól illeszkedik a Szent Márton-hét eseményeibe, hiszen a megújult sportházban kicsik és nagyok, kisebb és nagyobb családok együtt ismerkedhetnek meg a Márton napi hagyományokkal és a Szent Márton kultusszal.


Együtt vehettek részt a Márton napi vásárfia készítésében, Róka Szabolcs-féle gyermekszínházi előadáson és a Márton napi népszokások felelevenítésében is, de a mesekuckó-diakuckó foglalkozáson is, ahol Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház művésze szórakoztatta a kicsiket. Persze az agyagozást, a rajzolást és süti-evést is kipróbálhatták – ezt pedig Kiss Ágnestől, az Agora – Szombathelyi Kulturális Központ gyermekszakági vezetőjétől tudtuk meg. 

Ez a négytagú család is kíváncsi volt a programokra. Havasvölgyi Ágnes férjével és két kislányával, Violettával és Jázminnal érkezett és leginkább a kirakós játékok nyűgözték le a csöppségeket. 

A Szent Márton-hét programjai november 17-ig folytatódnak. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére