Kick-box: Szombathelyi sikerek Prágában

SzR • 2014. november 05., szerda •
Október végén Prágában, az Arena Sparta-ban rendezték meg Cseh Open-t, ahol a szombathelyi Metex05-Controll SE 9 kick-boxosa tette próbára tudását. Dancsó Zoltán és tanítványai 3 arany-, 2 ezüst-, és 1 bronzéremmel, valamint egy 4. helyezéssel gazdagodtak.
Kick-box: Szombathelyi sikerek Prágában

Szmolek Emanuel kadett II.-63kg light-contactban és Jurasits Ákos kadett II -57 kg-ban életük első nemzetközi versenyén vettek részt Prágában, így az eredmény helyett a tapasztalatszerzés volt az elsődleges cél, mindketten egy-egy mérkőzést vívtak.
Grünczeisz Patrik kadett II -57 kg light-contactban versenyzett, utánpótlás válogatottként az elvárás nála már kicsit magasabb volt. Az első mérkőzésén azonban Ő sem jutott tovább, mivel az első menetet enerváltan kezdte, a második menet pedig nem volt elegendő a fordításhoz.
Bolfán Ádám kadett II. light-contactban két súlycsoportban 57 és 63 kg-ban is tatamira állt. 57-kg-ban egy győztes meccs után megálljt parancsolt neki az ellenfele, 63 kg-ban pedig a 4. helyen zárt. Az utánpótlás világbajnokságra hozott jó formáját most nem sikerült megismételnie, azonban az év során rengeteg nemzetközi versenyen bizonyította, hogy light-contactban ott a helye a legjobbak között. Bízunk a szebb folytatásban!
Szász Krisztofer kadett II. -47 kg light-contactban szerzett ezüstérmet. Első mérkőzésein meggyőző fölénnyel nyert, majd a döntőt az esztergomi riválisa Kajtár Bence ellen minimális ponttal veszítette el.
Viszket Borisz kadett I. -42kg light-contactban aranyérmet nyert és ezzel együtt egy óriási trófeát vihetett haza. A népes súlycsoportban, kiemelkedő lábtechnikai tudásával győzte le ellenfeleit.
Bolfán Ákos egy arany és egy ezüstéremmel az egyesület legeredményesebb versenyzője volt a prágai nemzetközi bajnokságon. Kadett I. light-contactban két súlycsoportban 42 és 47kg-ban mérettette meg magát. A küzdeni akarása és a versenyhez való hozzáállása példaértékű volt. Az ellenfeleit magas technikai tudással és kiváló ritmusváltásokkal tarkított taktikus küzdelmekben utasította maga mögé. Ákos magasan a mezőny legjobb, legtechnikásabb kick-boxosa volt ezen a versenyen. 
Bárdosi Sándor junior és felnőtt korosztályban is versenybe állt. Junior -74kg light-contactban egészen a döntőig menetelt, ott lengyel riválisa néhány ponttal jobbnak bizonyult. A felnőttek között kick-lightban erős mezőnyben, nehéz ellenfelek legyőzése után jutott be a legjobb 4 közé, ott 2:1-es pontozással maradt csak alul, a bronzcsatát viszont magabiztosan nyerte.  Junior kora ellenére szépen helyt állt a felnőtt korcsoportban is, a prágai verseny jó erőfelmérő volt a maribori felnőtt Európa-bajnokság előtt.
Dancsó Zoltán edzőként és versenyzőként utazott el Prágába. Az Európa-bajnoki felkészülés egyik állomásaként, edzőmérkőzés céljából lépett tatamira -89kg light-contact kategóriában, ahol nem talált legyőzőre. A versenyen ott volt súlycsoportja egyik favoritja az osztrák Juso Prosic, aki ellen a döntőben meggyőző fölénnyel 3:0-s pontozással nyert.
Eredmények:
Viszket Borisz kadett I. -42kg light-contact 1.hely
Bolfán Ákos kadett I. -47kg light-contact 1.hely, -42kg light-contact 2.hely
Szász Krisztofer kadett II. -47kg light-contact 2.hely
Bolfán Ádám kadett II. -63kg light-contact 4.hely
Bárdosi Sándor junior -74kg light-contact 2.hely, felnőtt kick-light 3.hely
Dancsó Zoltán felnőtt -89kg light-contact 1.hely

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére