Kick-box: szombathelyi sikerek Szlovéniában

SzR • 2014. november 25., kedd •
A magyar válogatott tagjai 3 arany, 3 ezüst és 6 bronzérmet szereztek a szlovéniai Mariborban megrendezett Európa-bajnokságon. A Metex05-Controll SE két válogatott versenyzővel és egy edzővel képviseltette magát a november 16-22-ig, 33 ország 564 versenyző részvételével megrendezett sporteseményen.
Kick-box: szombathelyi sikerek Szlovéniában

Bárdosi Sándor a jövő nagy reménységeként még junior korú versenyzőként érkezett a felnőtt Európa-bajnokságra kick-light -69kg-ban. Sorsolása nehéz volt és sajnos már az első mérkőzésen a 16 között vereséget szenvedett török Kenan Gunaydin-tól. Bár mindent megtett a győzelemért, sőt meg is sérült a mérkőzésen(két lábujja is eltört),a jóval idősebb és rutinosabb ellenfele néhány pontnyi különbséggel jobbnak bizonyult. Bár az egész válogatott szomorúan vette tudomásul az eredményt, versenyzőnk mindenképpen a jövő nagy bajnoka lehet majd,ha szorgalma és kitartása megmarad!
A második versenynapon a mezőny legrutinosabb versenyzője a 6-szoros világ és 5-szörös Európa-bajnok Dancsó"Kicsi"Zoltán is tatamira lépett! Az egész EB mezőny nagy várakozással várta Dancsó"Kicsi"küzdelmét régi riválisával az osztrák Juso Prosic-al szemben. A világbajnok kétséget sem hagyott győzelme felől, végig uralta a mérkőzést. Sajnos egy sérülés miatt majdnem elúszott az EB, az osztrák fiú ugyanis szabálytalanul könyökölve orrsérülést okozott a szombathelyi versenyzőnek! Bár "Kicsi"győztesen hagyta el a küzdőteret, a nap további részét kórházban kellett töltenie,a hol az orvosok vizsgálták a sérülés komolyságát! Bár a szakemberek nem javasolták, másnap a döntőbe jutásért a sérült világbajnok vállalta a küzdelmet!!! Ráadásul a szlovén David Zibrat, egy fiatal, a hazai pálya előnyét élvező versenyző várta bajnokunkat...a mérkőzés végig szoros volt," Kicsi"két meneten keresztül még sérülten is vezetett, de aztán ellenfele főként a sérült testrészét támadva a meccs végére néhány pontos vezetésre tett szert és így megnyerte az elődöntőt. (Dancsó"Kicsi"végig emelt fővel, világbajnokhoz méltóan küzdött, még orvosi és edzői tanács ellenére is elvállalta ezt a nehéz mérkőzést,ami csak emeli sportemberi kvalitásait. Arról nem is beszélve, hogy több edző szerint is a mérkőzés végén érdekesen alakult a pontozás a szlovén versenyző javára...- Koszogovits Mihály edző) Így Dancsó"Kicsi"Zoltán harmadikként zárta a maribori Európa-bajnokságot a 89 kg-os kategóriában!
Koszogovits Mihály, Dancsó Zoli edzője a két szombathelyi fiú mellett Zrínyi Miklós szövetségi kapitány mellett a light és a kick-light válogatott segédedzői feladatait is ellátta, bemelegítette és a verseny alatt végig segítette a magyar versenyzőket, akik végül 3 arany, 3 ezüst és 6 bronzérmet szereztek!
"Csak gratulálni tudok versenyzőinknek, hitből, akaratból, elszántságból,kitartásból eredménytől függetlenül jelesre vizsgáztak és továbbra is bizonyították,hogy a magyar versenyzőknek ott a helye a világ legjobb kick-box sportolói között!"- Koszogovits Mihály edző.

 

közösség

további frisss

lap tetejére