Kézilabda: keményen védekező, dinamikusan támadó csapat lesz a zöld-fehér

frisss.hu - Fotó: Tóth Arnold • 2016. augusztus 08., hétfő •
A HVSE Sport Kft. női NB I/B-s kézilabda csapata Veszprémben szerepel a héten.
Kézilabda: keményen védekező, dinamikusan támadó csapat lesz a zöld-fehér

A zöld-fehér keretről, a felkészülésről általánosságban már olvashattak, a hazai meccseit átmenetileg Bükön játszó NB I/B-s csapat építéséről pedig Hamar Zoltán vezetőedző nyilatkozott. Az alábbiakban az augusztusi felkészülési program és a szeptemberi idénynyitó lesz a téma. Kérdéseinkre ez alkalommal is Hamar Zoltán adott választ. 

Milyen célokkal vágnak neki a bajnokságnak, illetve melyik helyezéssel lenne elégedett?
Az egységes csapat megteremtését, az 1-8. hely valamelyikének megszerzését tűztük ki elérendő célként. Szándékosan nem igazoltunk nagyobb nevű játékost, mert nem az egyéniségek, hanem a csapat kialakítása a fontos. Jól meg kell ismernünk egymást, a bajnoki rajtig el kell érnünk, hogy csapatként funkcionáljunk. Távlati célunk természetesen az NB I/B-s bajnokság megnyerése. 

Milyen reményekkel vágnak neki az augusztus 8-12 közötti tornának? 
Veszprémben, 28 ország 167 csapata között veszünk részt a Cell Kupáért zajló küzdelemben.  Huszadik alkalom ez már, jómagam az elsőn is ott voltam. 2x4-es csoportunkban küzdünk, nekünk máltai, osztrák és egy magyar csapat lesz az ellenfelünk. Szeretnénk a csoportunkat megnyerni, aztán minél tovább jutni és azt, hogy a csapat összeérjen, egységessé váljon. Kimondottan a csapatépítés lesz a Cell Kupán való részvételünk célja. 

Mit jelent majd az, ha valaki azt mondja, ez a Hamar-csapat? 
Keményen védekező, minél kevesebb gólt kapó, agresszív, dinamikus és gyors támadásokat vezető csapatot akarok. Nálunk a kemény védekezésen lesz a hangsúly.

A Cell Kupa után is folytatódik a felkészülési program?
Természetesen, augusztus 14-én már Dunaújvárosban szerepelünk, ahol már az NB I/B-t is megnyert Szekszárd mellett a Nagyatád, valamint a helyi Dunaújváros lesz az ellenfelünk. Augusztus végén, szeptember elején pedig még legalább egy erős csapat elleni edzőmeccset akarunk játszani, az ellenfelekről még egyeztetünk.   

A mohácsi 1. forduló után, szeptember 24-én már jön is a városi rangadó…
Ez így igaz, ám azt gondolom, hogy ez is ugyanolyan meccs, mint a többi, de természetesen presztízscsata lesz. Annyit ígérhetek, hogy mindent megteszünk a sikeres szereplésért. 

A junior csapat felkészítését is Ön irányítja. Milyen a gárda? 
A junior csapat zöme 16-17 éves lányokból áll össze és együtt edzünk a felnőttekkel. Szeretnénk egy jól összekovácsolt, motivált és fegyelmezett csapatot kialakítani.  

Milyen a Haladás VSE vezetésével a kapcsolata?
Kiváló. Jól érzem magam Szombathelyen, a HVSE minden támogatást megad a saját munkámhoz és a csapat eredményes felkészüléséhez is. Minél hamarabb sikerekkel szeretnénk ezt meghálálni.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére